Egyéb

Watkze: Inkább koldulnék híd alatt, mint fordulnék a Bayernhez

Hans-Joachim Watzke az „Echte Liebe” című könyvében többek között elmagyarázta, miért lesz örökös ellentétben Uli Hoenesszel.



„Uli Hoeness és én nagyon, nagyon különböző személyiségek vagyunk. Soha nem álltunk közel egymáshoz. Egy közöttünk lévő barátsághoz ez soha nem lesz elég, még csak nem is tegezzük egymást. Az viszont, ahogyan lábra állította a Bayernt – és ez elsősorban az ő érdeme – az csúcs, igazán nagy csúcs.”

Watzke elmondta, hogy ha szembe kell szállniuk a Bayernnel, akkor meg kell lenni az alapos oknak, különben az alulmaradás fenyegetettsége veszélyezteti őket.

„Az Uli Hoenessből áradó magabiztosság óriási. Ezzel még a Ruhr-vidékről érkező embereknek is meggyűlik a baja.”

„Aki” tudja, hogy minél közelebb kerülnek a tabellán a Bayernhez, annál jobban károsodik majd a vezetők kapcsolata.

„Ez az egész akkor kezdődött, amikor az első általunk megnyert bajnokság során a Bayern is elismerte, hogy megérkeztünk. Akkor az volt a csapdája, hogy verbális támadásokat indítson ellenünk.”

Watzke kitért arra a Bayern által felajánlott 2 milliós hitelre, amelynek segítségével a Dortmund kilábalhatott a csődből.



„Óriási meglepetésre” a Bayerntől kapott hitel is csak akkor került először nyilvánosságra, amikor bajnokok lettünk. Ha az emberek tudnák, hogy 122 milliós adósságunk volt, akkor fel is tehetik maguknak a kérdést, hogy tényleg ez a két millió mentette-e meg a BVB-t.”

Watzke: Nagyra becsülöm ezt a klubot, de inkább koldulnék Dortmundban a híd alatt, mint hogy a Bayernhez forduljak.  Nincs annál megalázóbb ebben a világban, ha a legnagyobb riválisod pumpol meg pénzzel.”

Kifakadt azon is, hogy a 2013-mas döntő után szétkapták a csapatát, elsősorban a Bayernt tette felelőssé.

„Világklasszis csapatunk volt. Ha az a csapatot nem szedték volna szét, akkor megnyertük volna a Bajnokok Ligáját. Ez száz százalék! De elment Mario. Majd elment Robert is.”

A BILD felkeresésére a Watzkéval lényegesen jobb kapcsolatot ápoló Rummenigge is megszólalt:

„Götze esetében megértem, hogy a BVB teljesen elkeseredett volt. De akkor egyáltalán nem mi léptünk kapcsolatba, ugyanis Mario ügynökének a kívánsága is ez volt.”

Kalle és Watzke kapcsolata Hoeness 2014-es szabadságvesztése után fordult jobbra. Rummenigge elmondta, hogy ebben az időszakban több közös érdekük is volt a nemzetközi labdarúgásban, és idősebbként kezdeményezte, hogy ne csak tiszteletteljes, hanem igazán jó kapcsolat legyen közöttük.

Rummenigge: Uli egy hihetetlenül emócionális ember. Szeret csípős mondatokat elereszteni, amelyek természetesen Dortmundba is eljutnak. Ekkor „Aki” felhív és azt mondja: „Mondd neki légyszi, hogy hagyja abba”. Majd megbeszélem Ulival a dolgot.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top