Válogatott

Ezért nem játszatta Deschamps a Bayern védőjét



A Francia Labdarúgó Szövetség és a Bayern különharca után Lucas Hernandez nem lépett pályára a franciák Izland elleni meccsén. Mint ismert, röviden: A Bayern nem akarta elengedni játékosát a válogatotthoz, de ők ragaszkodtak ahhoz, hogy saját orvosaik is láthassák őt, illetve arra vonatkozó kijelentéseket is tettek, miszerint akár pályára is küldhetik a Wohlfahrt szerint még nem 100 százalékos védőt.



Lucas a francia M6 és RTL csatornáknak a meccs előtt még bizakodóan nyilatkozott, nem lett volna ellenére a játék:

„100 százalékosan fittnek érzem magam. Ha az edző az elejétől akar játszatni, teljes mértékben készen állok. Nincs mitől félni. Volt egy MR és minden jó, a vérömleny eltűnt.”

Hozzáállásáért dicsérte a bajorokat, de hű maradt a válogatottjához is:

Wohlfahrt saját levelet írt a franciáknak, hogy nem tanácsos játszatni a rekordigazolást.

„Ez egy olyan klub, amely nagyon sokat gondol a játékosaira és mindig meg akarja óvni őket a sérülésektől. De amikor a válogatottnál vagyok, a szövetségi kapitányra kell hallgatnom – és főleg az orvosra, ha aztmondja, hogy játszhatok.”

Mikor már úgy tűnt, hogy Lucas tényleg játszhat, végül kiderült, hogy nem lép pályára a 80 milliós védő. Deschamps a La Parisiennek magyarázta el ennek a miértjét:

„Miután az összes rendelkezésemre álló információt elemeztem, azt a döntést hoztam, hogy nem játszik. Beszéltem vele is, az ő megítélése is számít. Nem volt a legjobb fizikai állapotban amikor a párharcokról beszéltünk. Tehát úgy döntöttem, hogy nem kezdetem őt. Hétfőn viszont egy másik meccsünk lesz.



Ezért nem játszatta Deschamps a Bayern védőjét
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top