Átigazolási hírek

Müller interjú: Ha a jövőben is tartalékként tekintenek rám, el kell gondolkodnomThomas Müller a Kickernek adott nyilatkozatában nem cáfolta a korábban megjelent híreket, miszerint ha továbbra is parkolópályán lesz, elgondolkodik a váltáson. Hogy ezt mennyire gondolhatja komolyan és lesz-e valami az ügyből, az egyelőre kérdéses.


Herr Müller, egy egyszerű belépőkérdés: Szombaton a Hoffenheim elleni hazai vereség után azt mondta: „Nothing to say”. Angolul vagy németül szeretné az interjút?

Kedves próbálkozás, de nem annyira kedves téma ez számomra.

Akkor vágjunk is bele. A Hoffenheim elleni meccs előtt Niko Kovac azt mondta: „Ő nem akárki, Thomas Müller nagyon fontos, de a többiek is azok” – illetve: „Ha szükség lesz rá, biztosan megkapja a játékperceit.” Hogyan értékeli ezeket a kijelentéseket?

Amikor a meccs után szembesültem vele, természetesen nagyon meg voltam lepődve. De az ilyesmiktől nem annyira érzékenyülök meg. Volt már az edzővel négyszemközti beszélgetésem, ezzel pedig lezártam magamban ezt a történetet.

A legutóbbi öt tétmeccsen nem volt ott a kezdőben és összesen is csak 67 percet játszott. Elégedett ezzel?

Abszolút nem. Épp most töltöttem be a 30-at, fitt és sikeréhes vagyok – a klubbal és személyes szempontból is. Színtiszta meggyőződésem, hogy a képességeimmel a csapat segítségére lehetek a pályán.
Coutinho megszerzése alapvetően változtatta meg a Bayernnél fennálló helyzetét?

Természetesen ez konkurenciahelyzetet teremtett a pozíciómban, de ez sem probléma. Ez nem erről szól. Egy edzőnek minden meccs előtt nehéz döntéseket kell meghoznia. A legutóbbi öt meccsen mindenesetre egy olyan irányt leheett felismerni, amely egyáltalán nem tett boldoggá. Ha az edzői stáb a jövőben csak tartalékjátékosként tekint rám, el kell gondolkodnom. Ehhez egyszerűen túl ambíciózus vagyok.

Előre látható volt ez a fejlemény az ön számára?

Nem, nekem nem. Azok után, hogy tavasszal sikeresen játszhattam a 10-es pozícióban és egy dühős hajtóvadászat után duplázni tudtnk, nem vártam ezt a fejlődést.

Hogyan tovább?

A média az elmúlt napokban vad spekulálásba kezdett. Ebben nem veszek részt. A lényeg most az, hogy a koncentrációmat ismét a sportra irányítsam, hogy az elkövetkezendő hetekben sikeresek legyünk az FC Bayernnel. Ami a konkurenciaharcot illeti, nem fogok alábbhagyni és továbbra is mindent megteszekk az edzésen és a meccseken. Többet erről a részemről nincs mit mondani.
Müller interjú: Ha a jövőben is tartalékként tekintenek rám, el kell gondolkodnom
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top