Bundesliga

Lewandowski beérte Burgsmüllert a Bundesliga örökranglistáján



A Hoffenheim elleni 2-1-es hazai vereséggel különböző veretlenségi szériák értek véget – Lewandowski azonban betalált és továbbra is döntögeti a klub és ligarekordokat, ér el különböző csúcsértékeket.

Ezt a gólt lőtte ezen a hétvégén a lengyel mágus



▪ Lewandowski a 213. Bundesliga gólját szerezte és ezzel beérte Manfred Burgsmüllert a Bundesliga örökös góllövőlistájának negyedik helyén. Már csak Gerd Müller (365), Klaus Fischer (268) és Jupp Heynckes (220) volt eredményesebb nála.

▪ Robert Lewandowski a bajorok legutóbbi tíz tétmeccsén betalált, összessen 15-ször volt eredményes. A klub történelmében ez korábban csak két játékosnak, 2005-ben Roy Makaaynak, illetve 2000-ben Carsten Janckernek sikerült, utóbbi 11 zsinórbeli meccsen is gólt tudott szerezni.

▪ Lewa a ligatörténelem első játékosa, aki hét forduló alatt 11 gólt szerzett.

▪ Lewa a bajnokság első hét fordulójának mindegyikén gólt szerzett – a rekordot Aubameyang tartja, aki az egyik idényének első nyolc fordulójában talált be.

▪  Lewa 253 Bayern meccsen 206 gólt lőtt és 47-et készített elő. A Bundesligában 166 meccsen 138-szer volt eredményes és 31 gólpasszt adott a bajorok színeiben.

A vereségről:

▪ A Bayern nyolc hónap után először veszített el bajnokit – akkor a Leverkusen otthonában, 3-1-re kaptak ki a bajorok, azóta pedig 15 győzelmet arattak és ötször ikszeltek.

▪ A Bayern először szenvedett vereséget hazai pályán a Hoffenheim ellen – előtte 11 meccsen 9 győzelmet arattak és kétszer játszottak döntetlent a falusiak ellen.



Lewandowski beérte Burgsmüllert a Bundesliga örökranglistáján
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top