Bundesliga

„Ez egy figyelmeztetés volt – a ligában is 110 százalékot kell nyújtanunk” – Reakciók: Bayern 1-2 Hoffenheim



A Hoffenheim elleni váratlan, de nem érdemtelen vereséget követően sokan egyáltalán nem akartak nyilatkozni a csapatból – Müller, Gnabry, Martínez, Hoeness sem kommentálta a mérkőzést. 


🔴 Niko Kovac: Nem sikerült a keddi jó játékot ismét felvonultatni a pályára. Az első félidő még rendben volt, akkor még voltak jó pillanataink. Határozottabban, nagyobb elszántsággal kellett volna befejeznünk, hiányzott az utolsó impulzus. A második félidőben túl sok hibát vétettünk és soha nem tudtuk igazán nyomás alá helyezni az ellenfelet. Végsősorban a Hoffenheim győzelme nem érdemtelen. Nagyon jól védekeztek.

🔴 Manuel Neuer: A motiváció megvolt, ezt a meccs előtt és a félidőben is lehetett érezni. Egyszerű hibák vezettek odáig, hogy kétszer is gólt kaptunk. Ez volt a problémánk – minden a saját kezünkben volt, ettől függetlenül ez egy figyelmeztetés volt, mondván, hogy semmit nem kapunk ajándékba. Még hazai pályán, egy olyan ellenféllel szemben sem, mint a csak öt pontot szerző Hoffenheim.

🔴 Philippe Coutinho: Ennek semmi köze a Tottenhamhez. Az a mérkőzés nagyon jó volt, sok pozitív dolgot tudunk belőle meríteni. De az a meccs a múlt. Meg kell néznünk miben lehetünk jobbak. Előbb viszont a válogatottakhoz utazunk, ahonnan remélem mindenki egészségesen tér visza. Ezután egy nagyon fontos szakasz következik.

🔴 Thomas Müller: Nothing to say. Nincs mit mondanom.



🔴 Hasan Salihamidzic: Számomra is meglepő volt a vereség. Kicsit fáradtak voltunk, nem tudtunk igazán játékba lendülni, sok könnyelmű hibát végettünk. Talán nem sikerült a meccs kezdetétől a megfelelő hozzáállást tanúsítani. Nem voltunk jók, kevés helyzetet is dolgoztunk ki. Nagyon bosszantó. Három napot dolgoztunk, hogy kicsikarjunk valamit. A srácok már tudják mi forog kockán. Az ember láthatja, hogy nem csak a Bajnokok Ligájában, hanem a bajnokságban is hétvégéről hétvégére 100, 110 százalékot kell nyújtani. Nem optimális vereségel vonulni a válogatott szünetre. Izgalmassá tettük a Bundesligát.

▪ Arról, hogy Javit a meccs előtt vigasztalni kellett: Azt hiszem színtiszta sportszakmai oka volt. Természetesen Javi bosszankodik, hogy nem játszil. De az edző emellett a formáció mellett döntött és a játékosoknak ezt el kell fogadniuk. Sok meccsünk lesz és Javi biztosan megfogja kapni a lehetőségét.

🔴 Hansi Flick, Martínez vigasztalásáról: Teljesen normálisan besztélgettünk, se több, se kevesebb.

🔵 Alfred Schreuder: Természetesen nagyon, nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre és a csapatomra. Történelmet írtunk ma, a Hoffenheim eddig még soha nem győzött Münchenben. Sokat beszélhetnénk ma a taktikáról, de a srácok nagy szenvedéllyel és bátorsággal játszottak, és nemes egyszerűséggel mi két gólt szereztünk, míg a Bayern csak egyet. A Bayern természetesen egy abszolút topcsapat, de az embernek mindig meg kell próbálnia minden meccset megnyerni. Ezt mondtuk egész héten és ma bebizonyítottuk. Le a kalappal, gratulálok a srácoknak.

🔵 Oliver Baumann: Nem sokat engedtünk. Nyilván a Bayernnél sokkal többet volt a labda és sokat jöttek a szélekről, de hihetetlenül sokat mozogtunk, érezhetően sokkal több párharcot nyertünk és voltak olyan fázisaink is, amelyben nagyon jók voltunk és nagyon bátran focizgattunk. Ez a bátorság ma kifizetődött.



„Ez egy figyelmeztetés volt – a ligában is 110 százalékot kell nyújtanunk” – Reakciók: Bayern 1-2 Hoffenheim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top