Bundesliga

Kovac: Megvan a kémia – sokat nevetünk, koncentráltan dolgozunkA Bayern mestere a Paderborn elleni mérkőzést megelőzően állt a sajtó rendelkezésére és tartott összeszedett sajtóbeszédet.A személyi helyzetről: David tegnap a csapattal edzhetett, jól néz ki a dolog. Goretzkának tegnap szedték ki a varratokat, még időre van szüksége. Személy szerint azt hiszem, hogy csak a válogatott szünet után lesz ismét teljesen bevethető. Fiete Arp sajkacsontja egy edzésen történt baleset során eltörött és meg lesz operálva. Nem egyszerű történet, nekem is volt ilyen – ez egy olyan csont, amely nem kap elég vért. Ügyelni kell arra, hogy jól forrjon össze, különben élete végéig problémája lesz vele. Kivárunk mit mondanak a dokik, aztán megtudjuk körülbelül mennyi időre vált harcképtelenné.

A mentalitásról: Nem lehet mindent erre az egy szóra hárítani. A pályán ott van egy másik csapat is. Nem akarok részt venni abban a vitában, amelyet jelenleg folytatnak erről. Tudjuk, hogy szombaton a sereghajtó ellen játszunk, de ez semmit nem jelent. Minden ellenfelet komolyan veszünk. Sportemberek vagyunk és tisztelettel utazunk oda, de meg akarjuk nyerni a mérkőzést.
A csapaton belüli hangulatról: Megvan a kémia. Nagyszerű játékosok érkeztek. Azok a srácok, akik régebb óta vannak itt, fantasztikus fogadtatásban részesítették őket. Az ember látja, hogy a srácok nem csak munkatársak, hanem barátságok is szövődnek. Ez pozitív. Sokat nevetünk, de nagyon koncentráltan is dolgozunk. A csapat eddig nagyon jó benyomást tesz a pályán, és azon kívül is. Az eredmények a legfontosabbak – ha az stimmel, a csapaton belüli hangulat is automatikusan jó lesz.

Coman kezdeni fog? Nem lehet valakiről azt mondani, hogy kezdeni fog. Abban a pozícióban van három játékosunk, Alphonsoval együtt négy, Müllerrel együtt öt. King ebben a szezonban mind a nyolc mérkőzésen játszott, erre az elmúlt években nem volt lehetősége. A fizikai állapota jobb és mentálisan is érettebb. Mindig látni nála a fejlődést. Örülök, hogy ilyen eredményes és egészséges. Ez ami segít nekünk – gólokat szerez és készít elő.

A csapat motivációjáról: Abszolút komolyságot követelek. Minden ellenfél 100 százalékot nyújt a Bayern ellen, ezért nem szabad nekünk sem ennél kevesebbet nyújtani, különben nem lesz egyszerű a dolgozunk. Most jön a Paderborn, a jövő heti Hoffenheim elleni meccs után pedig minimum ugyanaabban a pozícióban akarunk lenni, mint most, vagy előrébb lépni egyet. A Bajnokok Ligájában is eredményesek akarunk lenni, ez elég motivációt jelent a játékosoknak. Mindenki játszani akar, megvan a konkurenciaharc. Akik játszanak, azok jól játszanak. Jelenleg minden passzol, ezt meg is akarjuk tartani – a cél, hogy kölcsönösen nyomjuk egymást.

Az új játékosokról: Azt hiszem, hogy a srácok meccsről meccsre, szinte percről percre jobban megértik egymást. Az elmúlt meccseken jól teljesítettek és látható, hogy abszolút jól illeszkedtek be a csapatba. Nagyon elégedett vagyok az újonnan érkezett öt játékossal.

Arp fejlődéséről: Már korábban elmondtam, hogy időre lesz szüksége. Ő egy fiatal játékos, aki a másodosztályból a Bayern Münchenbe, egy világszintű együtteshez igazolt. Ehhez idő szükségeltetik. Megkapja tőlünk, nem szabad csodát várni tőle. Nagy a konkurencia. Jelenleg nagyon nehéz bekerülni ebbe a csapatba. Közösen dolgozunk azon, hogy fejlődjön, de az ember nem várhat túl sokat tőle. Ifjabb éveiben kicsit túlhype-olták, részben jogosak, de talán egy kicsit túlságosan. Türelmesnek kell lennünk, a srác biztosan jó fejlődésen fog keresztülmenni. Itt nálunk, vagy valamikor valahol máshol.

A csapatszellemről:  Ha az embernek van egy barátja, akkor segít neki, megpróbálja támogatni őt. Nem csak a pályán, hanem mellette is. Ez meghatározó, ez lehet az az apró részlet, amely a különbséget jelentheti. Ezt tapasztalhattuk Lewy és Philippe büntetőjénél. Ez az amire szükségünk van és amit akarunk.
A Paderbornról: Amit Baumgart játékosként megtestesített, azt testesíti meg edzőként is. A csapat 4-4-2-ben játszik és el kell ismerni, hogy focizni akarnak. Hátulról akarnak kombinálni és megvannak a támadókvalitásaik. Nagyon gyors játékosaik vannak. Meg kell találnunk a lyukakat és kihasználnunk a hibáikat, hogy győztesként távozzunk a pályáról. A csapatunk jó és felkészült.

A középpályáról: A futball egy csapatsport. Ha az ember támad, mindenki támad. Mindenkinek segítenie kell, a labdával vagy anélkül, lényeg, hogy kompaktan lépjünk pályára. Régen mindennyian láttuk a rómaiakat. Amikor hadba állították a légiósaikat, senki nem zúgolódott. Ha mi is szorosan összetartunk, nehéz lesz áttörni minket. Az a tény, hogy csak négy gólt kaptunk is mutatja, hogy jó úton járunk. Tavaly nehezebb volt. Nem csak a gólszerzés a fontos, hanem az is, hogy a kapus jól érezze magát.

A rotációról: Ha jól megy a Paderborn ellen, a meccs során valakit talán korábban is le lehet kapni a pályáról. De a meccs előtt nem gondolok erre.Kovac: Megvan a kémia – sokat nevetünk, koncentráltan dolgozunk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top