Bajnokok Ligája

Hivatalos: Az Allianz Arénában rendezik a 2022-es Bajnokok Ligája döntőjét



Az UEFA kedd este bejelentette, hogy a 2022-es Bajnokok Ligája döntőnek München városa ad otthont az Allianz Arenában. 

Dieter Reiter, München főpolgármestere: München egy sportváros, sok férfi és női polgárunk itt a futballőrült. Ezért is nagyon örülök, hogy negyedszerre, 2022-ben is egy igazi futballfesztiválnak örülhetünk az európai szurkolókkal.

Karl-Heinz Rummenigge: Nagyon örülünk, hogy 2012 után 2022-ben is a mi Allianz Arénánkban rendezhetjük meg a Bajnokok Ligája döntőt. Szeretnék az FC Bayern nevében köszönetet mondani az UEFA-nak és az elnökének, Aleksander Ceferinnek a bizalomért. Külünös köszönet illeti München városát és legfőképp Dieter Reiter főpolgármestert is a kielmelkedő kooperációért ennek a nagy eseménynek a pályázása során. Biztos vagyok benne, hogy München városa és Bayern egy olyan futballfesztivált tud rendezni együtt, ahol professzionális és modern, egyidejűleg egy szimpatikus és hazaszerető világot tudunk felmutatni.




A Bayern stadionjában tíz éve, 2012-ben is rendeztek már finálét, akkor emlékezetes módon a Bayern történelmének egyik, ha nem a legdrámaibb meccsén maradtak alul a házigazdák a „Finale dahoam”-on. Jupp csapata irányította a meccset, 83 perc után Müller góljával vezettek is Contentóék – de csak pár percig, kettővel a vége előtt ugyanis Drogba sokkolt mindenkit a fejesével. A drámát fokozta Robben elhibázott büntetője a hosszabbításban, illetve Schweinsteiger kapufája a szétlövés során. Akkor egyedül Neuer talált be a bajorok közül.

Az akkori kudarc után a Bayern a következő évben végiggázolt mindenkin és a londoni Wembleyben nyerte meg a BL német házidöntőjét. A 2023-mas végjáték szintén abban a stadionban kerül megrendezésre. A történelem ismétli önmagát? Addig is, most májusban az isztambuli Atatürk stadionban, 2021-ben pedig a Zenit otthonában játsszák a döntőt.



Hivatalos: Az Allianz Arénában rendezik a 2022-es Bajnokok Ligája döntőjét
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top