Bundesliga

Lewa 55 perces gólátlagnál tart idén – 8 újabb, elképesztő statisztika a lengyelről



Robert Lewandowski a Köln elleni két félidő első három perceiben lőtt góljaival újabb látványos statisztikákat produkált, rekordot állított be a Bundesligában.



▪ A 250. Bayernes tétmeccsén szereplő Robert Lewandowski a Bundesliga történelmének második játékosa, aki két egymást követő játéknapon is három perc alatt szerzett gólt. Erre korábban csak a csapattárs, Ivan Perisic volt képes 2014-ben a Wolfsburgban.

▪ Lewandowski a legutóbbi négy félidejéből háromszor is három percen belül talált be. A Köln elleni meccs előtt, múlt héten a Leipzignek talált be három perc alatt.

▪ Lewandowski a Bundesliga történelmének 7. játékosa, aki az első öt játéknapon gólt lőtt, ezt legutóbb Aubameyang érte el a 15/16-os szezonban. A Bayernben ez legutóbb Carsten Janckernek sikerült 2000-ben.

▪ A Köln a 10. olyan klub, amelynek Lewandowski legalább 10 bajnoki gólt rámolt be. Csak Gerd Müller (18) és Klaus Fischer (13) talált be nála több együttesnek is legalább tízszer.

▪ Lewandowski Bundesliga-rekordot állított be azzal, hogy öt forduló alatt 9 gólt szerzett – ez legutóbb 52 évvel ezelőtt Peter Mayernek sikerült a Gladbach csapatában.

▪ A Bundesliga örökös góllövőlistáján csak négyen állnak előrébb Lewynél: A lengyel 211 gólnál tart és remek esélye van már idén megelőzni a Manfred Bursgmüller (213) – Jupp Heynckes (220) párost. A 365 gólos Gerd Müller behozhatatlan előnyben van.

▪ Lewa átlagban 98 percenként talált be a Bayernben, ez a legjobb arány a Rekordbajnok összes játékosa közül.

▪ Lewandowski 431 perc alatt 9 gólt szerzett idén a Bundesligában – ez gólonkénti 48 perces átlagnak felel meg. A BL-t és a Német kupát is figyelembe véve 55 percenként egy gól az átlagonkénti mérlege.

▪ Ivan Perisic a legutóbbi három Bayernes tétmeccsén négy gólból vállalt részt kövezvetlenül (2 gól, 2 gólpassz).

▪ A Bayern játékosai 2018. márciusa óta kaptak először egy mérkőzésen négy sárgát – akkor a Lipcse elleni 2-1-es vereség során szórta meg őket a játékvezető.



Lewa 55 perces gólátlagnál tart idén – 8 újabb, elképesztő statisztika a lengyelről
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top