Bundesliga

Kovac: A BL nem lehet alibi – a padon is jó játékosaink vannakNiko a Crvena Zvezda elleni 3-0-ás győzelem másnapján már a Köln elleni bajnoki apropóján tartott sajtótájékoztatót.

Az Oktoberfestről: Tudom milyen jelentősége van itt az ötödik évszaknak. Semmit nem ígérhet az ember, de természetesen jobbak akarunk lenni, mint tavaly. Szép ez az időszak itt, bár Bayern-edzőként nem annyira élvezetes, mint mások számára. De egy-két alkalommal kilátogatok én magam is.

A Köln elleni meccsről: Minden fejben dől el. A srácok jó állapotban vannak, fizikálisan is. A Bajnokok Ligája meccs nem lehet alibi, a padon is jó játékosaink vannak. Természetesen meg akarjuk nyerni a meccset.

Neuerről: Manuel Neuer számomra egy abszolút vezérjátékos, egy erős karakter, aki a pályán nyújtott tudásával és a pályán kívül mutatott tulajdonságaival is bizonyítja, hogy egy nagyszerű ember. A kapusok problémája, hogy egy csapatban csak egy léphet pályára, nem lehet őket máshova beállítani. Nehéz rotálni. A másodikszámú kapusoknak nehéz az életük. De Manuel megdolgozott a helyéért, még ha természetesen a másodikszámú kapus is nagyon jó. Ha megnézzük az észak-írek elleni meccset, láthattuk, hogy Manuel milyen erős volt. Ő és Ter Stegen is remekül védenek a klubjaikban. De Manuel jelenleg a Number 1, nincs mit tenni.
Coutinhoról: Philippe hosszú utat tett meg. Nagyon fáradt volt, ezért a hétvégén csak keveset játszott. Semmit nem akartunk kockáztatni. Tegnap viszont, főleg a második félidőben bizonyította, hogy mire képes a labdával. Olyan dolgokat lát, amelyet sokan nem vesznek észre. A mozgékonysága és a labdakezelése nagyszerű. A csapattársak is egyre többet játsszák meg őt. De még egy kis időre van szüksége, amelyet meg is adunk neki. Tegnap igazán jól megszellőztette azt, amit tud.

A személyi helyzetről: Normális, hogy rövid időn belül, ennyi meccs alatt van egy-két ütődés, véraláfutás. Kimmich rendben van. Lucasnak problémái vannak a bokájával és Commannak is fáj a nyaka, a következő napokban meglátjuk mi lesz velük.

A mentalitásról: Tudom, hogy a Köln nem egy Crvena Zvezda. De ha az ember dominál egy ellenfelet, a befejezéseknél talán nincs annyira jelen. Ettől függetlenül sok helyzetet játszottunk ki. Minden csapat, aki a Bayern ellen játszik, 100 százalékot ad ki magából. Nekünk is 100 százalékot kell nyújtanunk, különben nem lesz elég a teljesítményünk. Meg kell nyernünk a hétvégi meccset, hogy a tabella élmezőnyében maradjunk.

A tabelláról: Nem kell mindent túldramatizálni. Csak két pontról van szó. Tavaly kilenc volt a lemaradásunk. Lipcsében, a bajnoki versenytársunknál döntetlent játszottunk. Jobban bosszant a Hertha elleni meccs, mert azt meg kellett volna nyernünk. Hiányoznak azok a pontok. Egy konkurens otthonában döntetlent játszani, az teljesen rendben van.Kovac: A BL nem lehet alibi – a padon is jó játékosaink vannak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top