Bajnokok Ligája

Megérdemelt győzelemmel kezdtük a BL-idényt | Bayern 3-0 Crvena



A Bayern München gyenge helyzetkihasználással, szűk első félidő után egy szintén szoros második játékrészt követően végül simán, Coman, Lewa és Müller góljaival 3-0-ra győzött és begyűjtötte a kötelező három pontot – kihasználva ezzel a kora este pontosztozkodó Olympiakos és Tottenham botlását.

🔴 Bayern: Neuer – Kimmich, Pavard, Süle, Hernández – Tolisso (Javi 65′), Thiago – Coman, Coutinho (Müller 83′), Perišić (Gnabry 65′) – Lewandowski

🔄 Padon végezték:  Ulreich, Cuisance, Boateng, Davies

🆚 Crvena Zvezda:  Borjan – Gobeljić, Degenek, Milunović, Jander – Cañas, Jovančić – García, Marin, van la Parra – Pavkov (Boakye 71′)

⚽ Gólok: Coman (33′), Lewandowski (81′), Müller (91′)



ELSŐ FÉLIDŐ

▪ 6. perc: Kimmich az ellenfél térfelén, labdaátvétel közben vétett rossz mozdulat után maradt a földön, de egy-két perces ápolás után szerencsére visszatérhetett a pályára.

▪ 13. perc: A védekezésre beálló vendégek egy kontrát követően kerülnek a kapu elé, Neuer hajmeresztő mozdulata után pedig majdnem a Bayern kerül gondba, végül csak szöglet lett belőle.

▪ 16. perc: Ismét a vendégek előtt a lehetőség, Marko Marin lövése azonban elakadt Pavardban, a lepattanót is tisztázni tudta a francia védő.

▪ 21. perc: Coman a tizenhatos sarkáról eresztett meg egy lövést, amely a kapu fölött-mellett haladt el. Egy perccel később Coutinho 18 méterről eresztett meg egy löketet, amely még közelebb, de nem elég közel volt az ellenfél kapujához.

▪ 26. perc: A Bayern óriási labdafölénye ellenére a vendégek egyre bátrabban kontráznak, de ezúttal a remekül játszó Lucas Hernandez passzolt nem sokkal a kapu mellé. A túloldalon Jander egy gyors támadás után találta el az oldalhálót. A hazaiak egyre bátrabban játszanak.

⚽ GÓL!!! A 33. percben egy kombinált Bayern támadást követően még nem jött össze a vezetés, de az ellenakció ellenakciójából Coman fejelt a kapuba! Perisic a baloldalról varázsolta oda a franciának a labdát, aki csukafejessel iratkozott fel a góllistára.  1-0! A támadást Neuer indította, aki kapujából kifutva szabadított fel a vendég támadó elől.

Coman 1-0

▪ A 38. percben Lewandowski próbálkozott egy középtávoló, gyengére sikerült lövéssel. Fél perccel később Coman beadását Coutinho tette be a kapuba, de a gólt les címén jogosan nem ítélte meg a skót bíró.

▪ 44. perc: Coutinho sokadik, második veszélyesebb lövését láthattuk, a 16-oson kívülről nem sokkal tévesztette el a kapu baloldalát. A hosszabbításban Lewa több védő gyűrűjéből tört kapura, de a portás védte a kísérletet – csakúgy, mint az utolsó másodpercekben leadott Tolisso kísérlet sem okozott gondot számára.

A Bayern megérdemelten ment vezetéssel a szünetre, akár több góllal is elhúzhatott volna. A hiányzó átütőerő egy-két vendégkontránál akár meg is bosszulhatta volna magát.




MÁSODIK JÁTÉKRÉSZ

▪ A szünetből alig visszatérve és egy szép passzkombináció után Coutinho tüzelt ismét, a labda ezúttal is nem sokkal a kapu fölött suhant el. Öt perccel később Lewandowski szabadrúgás után szintén a kapu fölé helyezte a labdát.

▪ Tolisso lövés! Coman labdavezetése után Cocohoz került a labda, aki a tizenhatos sarkáról kínálta meg a rövidet – nem sokat tévedett, a kapus azért zárta a szöget.

▪ 55. perc, ismét a kapus véd: Egy ritmusváltás után került Perisic elé a labda, aki tíz méterről, ráfordulva az ellenfél kapusába rúgta a játékszert. Borjan nem sokkal később Lewandowski ejtési próbálkozását is lefülelte.

▪ A vendégek előtt ismét adódtak kisebb próbálkozási lehetőségek: balszélsőjük egy szép betörés után kilőtte a stadionból a labdát, később a büntetőterületen belül is volt pillanatuk, ezt azonban szabálytalanság miatt meg is akadályozta a játékvezető.

▪ Óriási lehetőség! A 65. percben egy csodás Kimmich beadást Perisic mellel levéve emelt a kapus fölött a felső kapufára, a kipattantót Lewandowski félollóból próbálta meg bevinni – földre lőtt kísérlete végül a kapu fölé pattant. A Bayern nem tudja megszerezni a második, megnyugtató gólját.

🔄 Csere: A 65. percben Tolisso és Perisic helyett Javi Martínez és Serge Gnabry lépett pályára.

▪A 75. percben Gnabry is feliratkozott a labdát kapu fölé helyező játékosok listájára. A Bayern borzasztóan gyenge helyzetkihasználással operál ezen a meccsen (is).

▪ Majdnem kiegyenlített a Zvezda! A 77. percben Marko Marin lőhetett gondtalanul – 16 méterről a hosszú ficak felé csapódó labdája szerencsére elhagyta a kaput. Nem Neueren múlott, hogy nem egyenlítettek a vendégek.

⚽ GÓÓÓL, 2-0 a 81. percben!!! A 30. kapuralövési kísérlet már kifizetődött – Lewandowski az ellenfél védőivel összejátszva közelről kotorta be a megnyugtatást jelentő második találatot. Ez volt a lengyel 200. gólja a Bayernben.

2-0 Lewandowski

🔄 83. perc, Coutinho helyett Müller lép pályára.

▪ A 87. percben majdnem újabb gólt írhattunk fel a Bayern számlájára: Thiago beadásába ért bele egy védő, a labda a lécről vágódott le.

⚽ OTT A HARMADIK! A csereként beálló Thomas Müller is feliratkozik a góllövőlistára – egy lesifüles Thiago szabadrúgásra beindulva vitte be a sima győzelmet jelentő találatot a 30 éves, 106 BL-meccsen pályára lépő Bayern-nevelés.

Müller 3-0

ÖSSZEFOGLALÓ

STATISZTIKA



Megérdemelt győzelemmel kezdtük a BL-idényt | Bayern 3-0 Crvena
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top