Bajnokok Ligája

Kezdődhet a tánc! – Előzetes: Bayern München – Crvena Zvezda

KEZDŐDIK! A Niko Kovac vezette megújult Bayern a márciusi, Liverpool elleni 3-1-es hazai vereség után először lép pályára ismét a Királykategóriában.



Az akkori kezdőből biztosan nem lesz ott szerda este a mezőnyjátékosok fele: Rafinha, Hummels, James Rodriguez, Ribéry ugyebár távoztak, illetve Alaba sem vállalhatja a játékot – mindemellett a mellőzött Javi Martínez szerepeltetése is valószínűtlen.

A klubnál mindenki, főleg a játékosok várják optimistán és nagyon motiváltan a Királykategória kezdetét, többen nyíltan a címről, vagy legalább az elődöntőről álmodoznak. Niko ehhez képest szerényen egyelőre csak a csoportból való továbbjutást tűzte ki célként, míg Rummenigge is egyelőre csak annyit mondott, hogy a tavalyinál tovább akarnak jutni a sorozatban.

Két biztos hiányzója van a Bayernnek. Az izomrost-szakadás miatt 2-4 hetet kihagyó Alabán kívül az operáción is átesett, szintén 2-3 hétre kieső Goretzka nem fogható hadra.

Az osztrák hiánya miatt a Leipzig elleni meccshez hasonlóan valószínűleg a semmiből jól beszálló Boateng tapasztalatára építhet a mester, míg a – Kovac szavaival élve a „balbekként világbajnokká váló” Lucas őrizheti a belgrádiak legnevesebb játékosát, Marko Marint. Kimmich valószínűleg ismét középpályásként szerepelhet, a hétvégi meccs után Niko Kovac dicsérte, és a BILD is beválogatta őt a forduló csapatába. Változtatásra valószínűleg a 10-es poszton van a legnagyobb sansz, Müller helyett a kipihent Coutinho léphet ki Bayern mezben is az európai színtérre. Akár a széleken is módosíthat Niko, a Leipzig ellen is korán lecserélt Gnabry helyett a szerbek ellen alkalmasabbnak tűnő harcias Perisic játéka sem lenne csoda.



A Red Star Belgrádról: A szerb bajnok rendelkezik némi tapasztalattal a BL-ben, ugyanis a tavalyi szezonban is ott voltak a csoportkörben: Óriási érdekesség, hogy megverték a Bayernt is kiejtő, később BL-győzelmet arató Liverpoolt, a csoportból azonban utolsóként, a PSG, Klopp együttese és a Napoli mögött kerültek ki. A tavalyi bajnokságot veretlenül, 27 győzelem és 3 döntetlen mellett 9 pont előnnyel nyerték meg, míg hatból hat meccs megnyerése után idén is ők a toronymagas bajnokseséyesek.

Vladan Milojevic, a Red Star edzője: Nyomás akkor volt rajtunk, amikor kvalifikálni akartuk magunkat a csoportkörre. Keményen megdolgoztunk azért, hogy elérkezzünk a Bajnokok Ligájáig. A maximumot kell nyújtanunk. Topcsapat ellen játszunk, de nincs okunk a félelemre.

Neuer és Kovac sajtótájékoztatóiról ITT és ITT olvahattok, a mérkőzés játékvezetőjéről pedig ITT olvashattok.



Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top