Bajnokok Ligája

Kovac: Új évet írunk – új játék, új szerencse

Manuel Neuer mellett természetesen a vezetőedző Niko Kovac is válaszolt a sajtó kérdéseire az idei első BL-mérkőzéssel kapcsolatban.

Coutinhoról: Csapatként és klubként is nagyon jó hatással van ránk. Egy kis időre van szüksége, de különböző rendszerekben játszottunk. Duplahatossal, két nyolcassal vagy tizessel. Ő legszívesebben a tizesen szerepetl, ez a kedvenc pozíciója. Megpróbáljuk ebben a pozícióban szerepeltetni őt. Ha holnap pályára lép, mindent megfelelően és jól fog csinálni.

A Bajnokok Ligájáról: Tavaly pechünk volt, hogy a későbbi Bajnokok Ligája győztessel kerültünk össze. Új évet írunk. Új játék, új szerencse. Először túl akarjuk élni a csoportot. Biztos vagyok, hogy továbbjutunk, csakúgy mint tavaly.

A rotációról: Mindig tekintettel kell lenni arra, hogyan érzi magát egy játékos. Válogatott utazóink voltak, tulajdonképpen ez mindenkire érvényes. Páran a tengerentúlt is megjárták, ez elég sok energiát felemészt. Tekintettel kell lenni erre – ezért vannak a szakembereink, az orvosok, a terapeuták, az fitneszedzők. Fizikálisan és szellemileg is friss játékosokat akarunk. Tegnap szabadnapot kaptak a srácok, tehát feltételezem, hogy mindenki fitt és mindenki képes lenne kezdőként is játszani.

Neuer és Ter Stegen rivalizálásáról: Észrevettem. Mindketten remek kapusok. Marc világos nyilatkozatot tett, de Manu is. Mindig minden témát túlságosan felhevítenek, azt hiszem hagyni kellene őket dolgozni. Jó munkát végeznek. Manuel topformában van, Lipcsében és a válogatottban is jól védett. Marc dolga nehéz, de ő is egy világ-világ-világklasszis kapus. De sajnos csak egyikük kezdhet. Mezőnyjátékosból pedig tíz.
Alaba sérüléséről és pótlásáról: Két hétre dőlt ki, talán háromra. Ő egy nagyon fontos játékos, aki sajnos most hiányozni fog. Lucas világbajnok lett ezen a poszton. Más a stílusa, mint Davidnak, de ő is nagyon jó. Alphonso tud játszani ezen a poszton. Meglátjuk. Holnap BL-meccs. Azt hiszem túl korai lenne a számára.

Boatengről: Lipcsében remek munkát végzett. Része a csapatnak és ugyanolyan megbecsülésben részesül. Itt mindenkinek megvan a lehetősége a játékra. Azonnal előhívta a teljesítményét. Top volt, klasszis volt. De sok jó játékosunk van. Hosszú idő után volt ez az első teljes mérkőzése. Továbbra is megfogja kapni a lehetőségét.

Az ellenfélről: Tudjuk, hogy egy nagy tradíciójú klubról van szó. 1991-ben olyan nagyszerű csapatuk volt, amely elődöntőt játszott a Bayern ellen. Számos drukker fogja őket buzdítani. Várom a meccset, mindannyian örülünk a Bajnokok Ligájának. Sok meccsüket láttam, tudom, hogy remek labdarúgóik vannak. El kell vennünk tőlük a labdát, ez a feladatunk. Minden továbbit 23 óra után fogok kommentálni. Nagyon tapasztaltak, de mi is, megvan bennünk a minőség. De nem szabad alábecsülni a Red Start, akik tudnak focizni, ezt tavaly és idén is bizonyították.

Javi Martínezről: A mi időnkben azokról a játékosokról beszéltünk, akik játszottak és nem azokról, akik nem. Kérem értsék meg, hogy ebbe nem megyek bele. Minden egyes játékossal beszélek, ebben biztosak lehetnek.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top