Bundesliga

Willi Orban szerint ezekkel a praktikákkal győzhetik le a Bayernt



A listavezető, három meccs után még makulátlan RB Leipzig magyar válogatott csapatkapitánya, Willi Orban számára csak egy győzelem elfogadható a szombat kora este megrendezendő, Bayern elleni topmeccsen. A Kickernek adott nyilatkozatából idézünk.



„Meg akarjuk nyerni a Bayern elleni meccset, tehát így is vágunk bele a találkozóba. Nagyon jó esélyeink vannak egy jó eredmény elérésére – ehhez viszont mindennek stimmelnie kell.”

Hogy mi szükségeltetik a hazai győzelemhez?

„Jó egyensúlyt kell találnunk a labdabirtoklás és a labda nélküli játék között, a lehető legkevesebb lehetőséget kell engednünk nekik.”

Orban szerint a védelmük, azon felül is Robert Lewandowski kikapcsolása és a Bayern széljátékának megakadályozása lesz a kulcs.

„Fontos, hogy Kingsley Coman és Serge Gnabry a két szélről a lehető legkevesebb egy az egy elleni szituációhoz jusson. Lewandowski megállítását közösen kell megoldanunk. Illetve meg kell próbálnunk a Bayernt stressz elé állítani. Ha Robertnek nincs területe, nehéz dolga lesz. Ellene fejben is ott kell lenni, ugyanis egy nagyon okos játékos, aki ha párharcba kerül, szabálytalanságot csikar ki és minden lehetőséget kihasznál.”

A két csapat közötti nagy különbséget a tapasztalatban és a bajorok óriási játékintelligenciában látja Willi.

„Óriási játékintelligenciájuk és sok tapasztalt játékosuk van, akik egy szituban képesen dönteni – még akkor is, ha előtte nem játszottak jól. Jelenleg ez jelenti még a különbséget. A játékot illető egyéni kvalitásokban megközelítjük őket.”

A 26 éves belsővédő egy újabb előnyt nevezett meg csapata oldalán:

„A Bayernnek mindig győznie kell. Mi lazák vagyunk és megmutathatjuk, mire vagyunk képesek. Csak nyerhetünk.”



Willi Orban szerint ezekkel a praktikákkal győzhetik le a Bayernt
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top