Bundesliga

Kovac: Fizikálisan friss és motivált játékosokra van szükségünkNiko Kovac a szombat esti Lipcse elleni meccs kapcsán tartott sajtótájékoztatót.

A válogatott szünetről: Mindenki egészségesen tért vissza, a nap folyamán Alphonso és Coutinho is visszatér.

A Lipcse elleni meccsről: Nagyon fontos meccs vár ránk, de a Lipcsére is, amely a liga topcsapatai közé tartozik. Az edzéseket nem tudtuk a szokványos módon abszolválni. A Lipcse mellett a Dortmundot és a Leverkusent is meg kell említenünk, akik idén ott lesznek elől. Forró tánc vár ránk, felkészültünk és várjuk. Komolyan vesszük őket.

Nagelsmannról: Ő egy nagyon jó, fiatal edző. A Lipcse már előtte is nagyon jó volt, de vele természetesen újabb ötletekkel gazdagodtak. Izgalmas duellt várok. Jelenleg még elsők, a játéknap után viszont mi akarunk azok lenni.

Kimmich, mint jobbhátvéd? Ezt nem árulhatom el Juliannak.

Goretzkáról: Jól van, az operáció jól sikerült. Reméljük, hogy a lehető leghamarabb visszatér. Nem tudjuk a kihagyás pontos napjait vagy heteit megnevezni.

Az elkövetkezendő hetekről: A szezon elején heti egy meccsünk volt. Jól belejöttünk, még ha a Hertha elleni pontvesztés bosszantó is számomra.

A Lipcse elleni meccsről: A tavalyi három meccsünk szűkös volt ellenünk: 1-0, 0-0, a 75. percig a kupadöntő is csak 1-0 volt. A hétvégén is szoros meccs vár ránk, jó játékosokkal találkozunk. Mi vagyunk a német bajnokok. Olyan önbizalommal utazunk a helyszínre, amellyel győzni szeretnénk.
A taktikáról: A Bundesliga összes edzője azt csinálja: Hogyan kell egy csapatnak reagálnia, ha az ellenfél így vagy úgy helyezkedik? Ezt a pályán lévő játékosoknak kell felismerniük. De a megoldási lehetőségeket tőlünk kapják.

A lipcsei presszingről: Kérdés, hogy lesz-e vagy sem? Az elmúlt meccseken voltak olyan periódusaik, amikor nem tették. A presszing nem jelent újdonságot számunkra, hétről hétre tapasztaljuk.

Coutinhoról és Müllerről: Ki kell várnunk, milyen állapotban tér vissza Coutinho. Beszélni fogunk vele és meglátjuk hogyan érzi magát. Fontos volt, hogy két meccset végigjátszott. Egy ilyen utazás nyilván fárasztó. Thomas személyében van valakink, aki igazán jól játszott, és az elmúlt meccsen a beállása után két gólt készített elő. Örülünk, hogy van nekünk. Hogy mi lesz a hétvégén, azt nem tudom megmondani, ehhez meg kell látnunk Philippe állapotát.

A Crvena elleni közelgő BL-meccsről: Már előretekintünk erre a meccsre. De nincs befolyása a felállásunkra.

Coutinhoról: Minden játékosnak 100 százalékosan kell kifutnia a pályára. Ezt nem csak a klub és a csapat, hanem az ellenfél is követeli. Fizikálisan friss és motivált játékosokra van szükségünk. Beszélni fogunk a játékosokkal. King és Coco is sokat játszottak. Ha valakinek az az érzése, hogy nem képes erre, hanyagság lenne nem elmondani. Mindenki megkapja a játéklehetőségét.

Gnabryról: Serge nagyon jól játszott, nagyon jó fejlődésen ment keresztül. 23 évesen kiváló korban van. Minden válogatottban lejátszott mérkőzés szép. Az is, hogy megszerezte a góljait. Löw kijelentését, miszerint Gnabry mindig játszik nála, ebben a formában én nem mondtam volna ki. Nagyon, nagyon jó játékosaink vannak. A válogatottat és a klubot nem lehet összehasonlítani.

A Lipcse tapasztalatáról: A játékosok számára minden Bundesliga-meccs jótékony hatással van, a nemzetközi mérkőzések még inkább. Nem úgy van az, hogy mi stagnálunk, az ellenfél pedig fejlődik, mi is folyamatosan fejlődünk tovább. De igen, a Lipcse fejlődött. Szoros lesz. Remélem mi leszünk a szerencsésebbek.Kovac: Fizikálisan friss és motivált játékosokra van szükségünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top