Interjúk és nyilatkozatok

Lewa: Álom lenne úgy búcsúzni, mint ahogy a Ribéry-Robben párosA Bayern sztárcsatárja a Sport1-nek adott interjújában a saját teljesítményéről, az átigazolási ablakról, Kovacról, egy lehetséges Robbéry-féle búcsúról és a Lipécséről is beszélt.


Herr Lewandowski! 3 meccsen 6 gól a Bundesligában. Mitől van már most ilyen jó formában?

Nagyon jól dolgoztunk a felkészülés során. Az eredményeken és a játékunkon is látszik. Ahogy építkezünk előre, ahogy támadunk, elég jól néz ki minden. Ebből én is sokat profitálok. A góllövés egyszerűen a legjobb a világon. Az elkövetkező hetekben még jobban fogok játszani.

Eszébe jut néha Gerd Müller 1971/72-es, egy Bundesliga szezonban szerzett 40 gólos rekordjának megdöntése?

Nagyon messze van az még. Még csak 6 gólnál tartok, az nagyon kevés. 3 forduló után azt sem lehet megmondani, hogy a gólkirályi cím meglesz-e…

Bezárult az átigazolási ablak. Elégedett a kerettel? Korábban topjátékosok leigazolását szorgalmazta.

Igen. Elmondtam a véleményem, ám mindig az eredmény a legfontosabb. A vezetőség jó munkát végzett az átigazolási piacon. Örülhetünk, hogy ilyen jó játékosokkal erősödött a csapatunk.Niko Kovac minden fórumon megragadja a lehetőséget, hogy dicsérje önt. Jobb játékossá teszi önt az edző?

Minden edzőtől igyekszem a jó dolgokat eltanulni. Niko Kovac keze alatt is folyamatosan fejlődöm. Minden felkészülési időszakban kipróbálunk új dolgokat, továbbá specifikus gyakorlatokat is végzünk, mi támadók. Ennek nagyon örülök és ez mindig jó. De….

De?

Bizonyos dolgok amiket gyakorlunk sok időbe telnek és nem látni azonnal az eredményét. Remélem a következő hónapokban sokat fejlődünk. Jól megértjük egymást magunk közt. Ez csak pozitív lehet.

Nemrég hosszabbította meg a szerződését 2023-ig. Akkor 9 éve lesz már a Bayern kötelékében. Ribery-Robben féle búcsúra törekszik?

Ettől a klubtól úgy búcsúzni mint ők… Mindenképp egy álom lenne számomra. Egyáltalán nem gondolok még a erre, habár be kell hogy valljam kettejük búcsúja majdnem nekem is könnyeket csalt a szemembe. Az nem csak nekik volt egy szép pillanat, hanem nekünk csapattársaknak is. Egy ilyen búcsú, az valami igazán különleges.

Vissza a jelenbe. A következő ellenfél az RB Leipzig. Mit gondol, lehet a lipcseiekkel bajnokesélyesként számolni?

Igen! Úgy gondolom, hogy a Leipzig bele tud szólni a bajnoki címért vívott küzdelembe. Ugyan ők is csak 3 meccset játszottak eddig, de vigyáznunk kell velük. Jól látható mennyit fejlődtek Julian Nagelsmann keze alatt. Nehéz mérkőzés vár ránk szombaton.Lewa: Álom lenne úgy búcsúzni, mint ahogy a Ribéry-Robben páros
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top