Interjúk és nyilatkozatok

Pavard: Napról napra jobb leszek



A 23 éves francia világbajnok hátvéd a Skynak tett interjújának első felében többek között, de elsősorban a beilleszkedéséről, a Bayernnél való méretekről, Kovacról és a kommunikációjáról nyilatkozott.



Benjamin, túl van az első két hónapján a Bayernnél. Hogyan illeszkedett be?

Nagyon jól. Egy kiválóan szervezett világklubhoz igazoltam, tehát nagyon egyszerű volt. Mindenki megkönnyítette a dolgom, az elnök, az alkalmazottak, mindenki.

Hogyan járult ehhez hozzá az elnök?

Már a decemberi aláírásom előtt beszéltünk párszor. Hoeness úr egy nagyszerű személyiség, aki úgy éli a klubot, mint senki más. Az FC Bayern elsősorban az elnöknek köszönhetően tart ott, ahol. Nagyon fontos volt számomra, de a többiek is kivették a részüket a beilleszkedésemben. Nagyon családias a légkör.

Mennyiben függött a többi franciától?

Természetesen jó volt, de amikor a Stuttgarthoz igazoltam, én voltam az egyedüli, szóval nélkülük is jól ment volna. Természetesen sokat beszélünk egymással és megkönnyítették az integrációmat.

A Stuttgarttal kiestek az élvonalból. A Bayernhez való átigazolásával egy másik világba csöppent, nemigaz?

Ez egy teljesen más dimenzió a VFB-hez képest, egyértelmű. Itt minden nagyobb. De ismét köszönetet kell mondanom a Stuttgartnak, mindenért. Egyébként szinte mindig megnézem a meccseiket. A VFB nyitotta meg a kaput a Bayern felé, most egy más világban élek.

Ezt miben tapasztalta meg azonnal?

Amikor a Stuttgartban az Allianz Arénában játszottam, azonnal tudatába kerültem. A folyosókon futva arra gondoltam: Ez egy hihetetlen sok történelemmel rendelkező világszintű klub, szeretnék itt játszani. A Bayern kérdés nélkül a legjobb német klub, ha nem a világ legjobbja. Minden napot élvezek, az edzések szintje és intenzitása lenyűgöző. Minden részletet figyelem övezi: Egy rossz labdavesztés és azonnal kapod a fejmosást. Itt minden centiméter számít.




Mennyire profitál az itteni minőségből?

Mindenképp észlelem, hogy napról napra jobb leszek. Pár éve nem képzeltem volna, hogy ilyen gyorsan ezen a szinten játszom. Ismertem a srácokat, akikkel napi szinten együtt játszom – de csak a tévéből. Most minden edzésgyakorlaton velük tanulok.

Ki volt különös hatással Önre?

Ezt nehéz megmondani.

Thiagot mindig felemlegetik.

Már korábban is tudatában voltam, milyen szinten játszanak itt. De minden edzésen Lewával vagy Thiagoval játszani, hihetetlenül továbbfejleszt engem. Minden napomat a világ legjobbjaival töltöm el.

Milyen benyomást tett Önre Niko Kovac?

Nagyon jót, minden zökkenőmentes közöttünk. Azonnal éreztem a bizalmát. Sokat játszom és gyakran beszél velem.

Hogyan képzeljük ezt el?

Beszél pár szót franciául, de a többi németül folyik. Sokat értek. De elhatároztam, hogy javulni fogok, többet akarok németül beszélni. Szükség esetén ott az angol is. Az edzővel való kapcsolatom mindenesetre tökéletes.



Pavard: Napról napra jobb leszek
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top