Interjúk és nyilatkozatok

Tolisso: Hosszú és kemény út volt – mindent meg akarok nyerniCorentin Coco Tolisso a Lipcse elleni kupadöntőben 251 nap után tért vissza keresztszalag-szakadásából. Súlyos sérülése után egy évvel a francia válogatottba is visszahívták, az albánok elleni EB-selejtezőt végig is játszotta. A Skynak adott interjújának első felében a sérüléséről, a szenvedéséről és a céljairól beszélt a 25 éves Világbajnok.

Corentin, súlyos sérülése után először van itt a válogatottban. Hogy érzi magát?

Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek. Pont egy éve, 2018 szeptemberében láttam legutóbb a srácokat. Súlyosan megsérültem és ez egy nehéz időszak volt számomra. Az elmúlt szezon első meccsein is mindig csak perceket játszottam. Ezen a nyáron intenzíven készültem, extragyakorlatokat végeztem, sokat kardióztam. Fitt akartam lenni. Emellé természetesen jött a Bayernnel való normál felkészülés. Most végre visszatértem és ez boldoggá tesz engem.

Tavaly világbajnok lett, nagy ambíciókkal és új státusszal kezdte a szezont. Ezután jött a sérülés. Mi járta át ezekben a pillanatokban?

Nagyon, nagyon kemény volt, őszintén. A VB után azt mondtam magamban: ‘Tavaly kétségtelenül volt egy pár jó meccsed, de most mindent meg kell mutatnod.’ Az volt a célom, hogy vitathatatlan kezdőjátékos legyek. Az első kezdőként abszolvált meccsemen viszont elszakadt a keresztszalagom. Földre kerültem, főleg az első hetek voltak brutálisan nehezek. De mindezen nem tudtam változtatni. Jött az operáció és megpróbáltam csak előre tekinteni. Gyorsan vissza akartam térni, nagyon odafigyeltem a táplálkozásomra is. Minden nap edzettem, néha le is kellett állnom, hogy ne vigyem túlzásba. Kihasználtam az időt, amire szükségem volt.

A nehéz időszakban ki segített különösen sokat Önnek?
Elsősorban természetesen a családom, a barátnőm, a barátaim. És természetesen köszönetet kell mondanom az FC Bayern fizioterapeutáinak is. Egész idő alatt szorosan támogattak, mindig éreztem, hogy a legjobb kezekben vagyok. Ez nagyon fontos érzés volt, mert ez volt karrierem első nagyobb visszaesése. Nekik is köszönhetően vagyok ismét a válogatottban, egyáltalán nem tudom szavakba önteni milyen fontosak voltak ők számomra. Sok érzelmemet osztottam meg velük, hosszú és kemény út volt. Most büszke vagyok arra, hogy ismét teljesen fitt lehetek.

Ez a szezon egyfajta új kezdet az Ön számára?

Természetesen igen. Ez egy új kezdet számomra. Tavaly kívülálló voltam. Ami nagyon hiányzott, az a srácokkal való mindennapi szituációk. Az öltöző, a meccsek előtti hotelben eltöltött időszak. Nem igazán voltam a csapat része, az összes meccset csak a TV-ből láttam. Nagyon vegyes érzés volt. Niko Kovacot is csak most kezdem igazán megismerni. Tavaly teljesen újként érkezett én pedig azonnal megsérültem. Ezért csak most kezdtünk el igazán intenzíven együtt dolgozni. Lassan megértjük egymást, hogyan is kegyeg a másik.

Mik a személyes elképzelései az új szezonra?

Először is a lehető legtöbb meccset akarom abszolválni és nem akarok megsérülni. Szeretnék kezdőjátékosként érvényesülni, minden meccsen fontos lenni a csapat számára. Megbeszéltem magammal, hogy még gólveszélyesebb akarok lenni. Szeretek gólt szerezni és előkészíteni. A játékstílusom szempontjából ez nagyon fontos. Illetve a kollégáimmal együtt mindent meg akarok nyerni. A triplázás egyszerűen nagyszerű lenne.

Az interjú második felében Tolisso a BVB-ről, az átigazolási időszakról, Niko Kovacról és a Bajnokok Ligájáról fog nyilatkozni. Addig is nézzétek meg a Tolisso visszatéréséről készült videóanyagot a Bayern jóvoltából (angol, német felirattal). Erős cucc!
Tolisso: Hosszú és kemény út volt – mindent meg akarok nyerni
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top