Interjúk és nyilatkozatok

Lucas: A Bayern illik a profilomhoz, a mentalitásomhoz, az ambícióimhoz



Lucas Hernandez a Bayern történelmének jelenlegi legdrágább igazolása a L’Equipe-nek adott interjújában elmondta, nem érez magán különösebb nyomást amiatt, amiért 80 milliót fizetett ki érte a klub, sőt…



„Soha nem helyeztem magam nyomás alá. Ma ezekkel az összegekkel kell együttélnünk. De tisztában vagyok azzal a pénzügyi erőfeszítéssel, amellyel a Bayern megszerzett engem, ezt szeretném meghálálni. Őrültként dolgoztam azért, hogy ismét bevethető legyek. Nem akarok a Bayernnek és a szurkolóknak csalódást okozni.”

A bajorokhoz való átigazolásáról ismét kedvesen nyilatkozott:

„A Bayern egy nagy klub, ugyanakkor egy család is, ez érződik az öltözőben is. Ezt nagyon gyorsan érzed és nem tudod figyelmen kívül hagyni. Ez lenyűgöző. Amikor meghallottam a Bayern érdeklődését, nagyon gyorsan meghoztam a döntést. Ez a klub illik a profilomhoz, a mentalitásomhoz, az ambícióimhoz. Ez egy óriási klub, nagyon gazdag történelemmel.”



A 23 éves védő örült, hogy térdsérülése ellenére a Bayern feltétlenül megakarta szerezni őt. Megfogadva a klub tanácsát, azonnal meg is operáltatta magát

„Amikor biztossá vált a transzfer, gyorsan eldöntöttük, hogy megoperáljuk a térdemet, ezért azonnal elutaztam Ausztriába. A Bayern törekedett arra, hogy jól érezzem magam és sérülten is megvett. A műtétem után volt, aki a nap 24 órájában gondoskodott rólam, a vakációm során is velem volt. Nagyon vigyázott rám én pedig azzal akarom meghálálni, hogy mindent megteszek ezért a klubért.”

Lucas a francia utánpótláscsapatokat gyakran kapitányként vezette ki a játéktérre. Idővel ez Bayernnél sem lenne idegen szererepkör számára.

„Tudom hogyan kell felelősséget vállalni és vezetni egy csapatot. Ez a mentalitásomhoz és a nagy ambícióimhoz is passzol.”

A francia különítményről és a beilleszkedéséről.

„Négy francia van itt velünk a válogatottban a Bayerntől, a klubnál pedig Cuisance-cal együtt öten vagyunk. Most már mondhatjuk, hogy a Bayernnél lévő második nyelv a francia. A franciák természetesen nagy segítségemre voltak a beilleszkedésemben – komoly kulturája van itt a francia játékosoknak: Lizarazu, Sagnol, Ribéry… Ribéry abszolút példaképnek számít itt.”



Lucas: A Bayern illik a profilomhoz, a mentalitásomhoz, az ambícióimhoz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top