Válogatott

Gnabry gólt lőtt, de a hollandok győztek – „Megérdemelten kaptunk ki”Hiába szerezte meg Serge Gnabry révén már hamar, 9 perc után a vezetést a német válogatott, Jogi Löw csapata végül 4-2-re elbukta a hollandok elleni EB-selejtezőt.

Goretzka kisebb sérülés miatt hazautazott és nem léphetett pályára, a bevethető Bayernes játékosok közül azonban mindenki, Neuer, Süle, Kimmich és Gnabry is végigjátszotta a meccset. Serge vezetőgólját a félidő után Frenkie de Jong egalizálta, hét perccel később viszont egy Neuer bravúr utáni Tah öngóllal már a vendégek vezettek. Ezt egy erősen vitatható kezezés utáni büntetővel még kiegyenlítette Kroos, az utolsó 10 percben viszont Malen és Wijnaldum találata gondoskodott a narancsmezesek győzelméről.

🇩🇪 Neuer – Ginter (Brandt 84), Tah, Süle, Klostermann – Schulz, Kroos, Kimmich – Reus (Gündogan 61), Werner (Havertz 61), Gnabry

🇳🇱 Cillessen – Blind, van Dijk, de Ligt, Dumfries (Propper 58) – de Jong, Wijnaldum, de Roon (Malen 58) – Babel (Ake 81), Depay, Promes💬 Löw: Csalódott vagyok az eredmény miatt. A kilencven percet tekintve a hollandoké volt a jobb csapat, megérdemelten kaptunk ki. Sajnos soha nem éreztem, hogy a markunkban tartjuk a mérkőzést. Az előrejátékban túl sok labdát veszítettünk, ráadásul soha nem is igazán tudtunk megérkezni a veszélyes zónába. A második félidőben egyre jobban nyomtak a hollandok. Sok labdát játszottunk Neuerre, és ez nem az a játék, amelyet játszani akarunk.

💬 Neuer: Tudjuk, hogy a labdarúgásban bármikor bármi megtörténhet, ezt a 2018-as VB-n is a saját bőrünkön tapasztaltuk meg amikor kiestünk, ezzel nem számolt minden futballszakértő. Minden meccset komolyan kell vennünk. Természetesen kellemetlen számunkra, hogy a következő meccset Belfastban kell lejátszanunk, eddig az összes meccset megnyerték. A 2016-os EB-ről tudjuk, hogy mindig nehéz az olyan ellenfel ellen betalálni, mint az észak-írek. Szükségünk van a három pontra.

💬 Süle: Ez ma nem volt jó meccs tőlünk. Az első félidőben kétségtelenül nem engedtünk sokat, de túl keveset volt nálunk a labda. Elemeznünk kell mit kell jobban csinálnunk a jövőben. Szerencsére az EB-selejtezők során még minden a saját kezünkben van.

💬 Gnabry: A vereség után természetesen csalódottság uralkodik. Tudtunk, hogy a holland egy játékerős csapat. Sajnos túl sok könnyelmű gólt kaptunk.Gnabry gólt lőtt, de a hollandok győztek – „Megérdemelten kaptunk ki”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top