Egyéb

Idén is rekordbevételt generált a Rekordbajnok



Jan-Christian Dreesen, a Bayern pénzügyi igazgatója az n-tv-nek elmondta, hogy  az előző szezonban ismét abszolút rekordot döntöttek, ugyanis a klub 750 millió eurós bevételt generált. Az előző előtti, azaz a 2017/2018-as szezonban még „csak” 654,4 millió euró, azt megelőzően pedig 640,5 millió volt a Bayern pénzforgalma.

„Valóban fantasztikus évünk volt, a duplával szakmailag, illetve gazdaságilag is. A 750 milió eurós forgalom abszolút rekordév volt számunkra. Uli Hoeness természetesen óriási szerepet vállalt ebből az eredményről, csakúgy mint ahogyan azt az elmúlt évtizedekben tette. Hiányolni fogjuk őt, de marad a felügyelőbizottságban és biztos vagyok benne, hogy a jövőben is megteszi a magáét.”

Ha a Bayern München AG tíz éves teljesítményét vesszük figyelembe, megállapíthatjuk, hogy a klub bevételei több, mint duplájára emelkedtek. 

Az abszolút rekordbevétellel együtt a profit is nőtt, amely adózás után 52,5 millió euróra, 23 millióval többre rúgott, mint az előző kimutatásban. Ez 78 százalékos emelkedés a 2017/2018-as gazdasági évhez képest. A Bayern saját tőkéje ezzel 497,4 millió euróra emelkedett, ráadásul úgy, hogy a csapat csak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéig tudott menetelni.

Rummenigge: „Természetesen rendkívül elégedettek vagyunk az FC Bayern gazdasági növekedésével. Mind a bevételt, mind a profitot új rekordszintre emeltük. A klub sportszakmailag és gazdaságilag is kiváló irányban halad.”

Összehasonlításképp, a Bayern a 2018/2019-es szezonban annyi bevételt generált, amellyel a Real Madrid a 2017/2018-as szezonban a gazdaságilag legsikeresebb csapatnak számított.

Még részletesebb adatokkal a november 15-ei közgyűlésen számol be a klub.

Idén is rekordbevételt generált a Rekordbajnok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top