Interjúk és nyilatkozatok

Cuisance: Ez csak a kezdet – „Ő egy hihetetlenül ambíciózus játékos”A Mainz elleni edzőmeccs remek alkalom volt arra, hogy a nagy reménységnek tartott 20 éves Michael Cuisance bemutatkozhasson az Allianz Aréna közönségének.

A francia középpályás a keddi edzésen csak két társával, Jerome Boatenggel és Fiete Arppal együtt edzett a Säbener gyepén, ugyanis 16 játékos válogatott túrán szerepel. Bár Müller, Javi Martínez és Sven Ulreich sem kapott meghívót, ők nem voltak ott a gyakorlatokon.

Cuisance a Kickernek adott pár mondatában is bizonyította célratörő személyiségét. A hétvégi meccsen 5-1-es állásnál 13 percet tölthetett a pályán.

Cuisance: „Nagyon örülök, a felkészülés kezdete óta rengeteget dolgozom, nekem ez olyan, mint egy jutalom. De ez csak a kezdet. Mindig készen állok beállni. Bármi is történjen.”Michael leigazolása volt talán a legnagyobb meglepetés a Bayern nyári transzferidőszakában, de a neki felkínált ötéves szerződés is bizonyítja, a klubnál bíznak benne. Erről Salihamidzic is nyilatkozott a Kicker legújabb számában:

Brazzo: „Michael Cuisance-t két éve kezdtük el figyelni. Tavaly Helsinkiben, az U19-es EB-n kiemelkedően játszott, ígéretes debütáló szezonja volt a Bundesligában és májusban, az U20-as lengyel VB-n is meggyőző teljesítményt nyújtott.”

Csak minimálisan beszél németül, de szerencséjére jópár honfitársa, Coman, Tolisso, Pavard és Lucas is segíthet neki, segíthetnek egymásnak a csapatba való beilleszkedésében. Más kérdés, hogy most mind a négyen ott lesznek a francia válogatott selejtező meccsein.

Cuisance: „A franciák természetesen fontos szerepet töltenek be az integrációmban, de az érkezésem óta más játékosok is sokat segítenek nekem.”A francia tehetségről, aki a Mainz ellen is nagyon aktívan és ígéretesen szállt be, egykori csapattársa, a 2014-es VB-döntőn agyrázkódást szenvedett Christoph Kramer (katt) is nyilatkozott – szépeket, kevésbé szépeket:

Kramer: „Hihetetlenül ambíciózus, feltétlenül kezdőjátékos akar lenni, felelősséget akar vállalni és segíteni akar a csapatának. Másrészről viszont nem foglalkozik a követelményekkel vagy épp nyitott cipőben edz, hogy kifejezze az elégedetlenségét.

A játékossal kapcsolatos korábbi tartalmakat itt találod.


Cuisance: Ez csak a kezdet – „Ő egy hihetetlenül ambíciózus játékos”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top