Interjúk és nyilatkozatok

Brazzo: A szakmai kritikát profin tudom kezelni; Sokat tapasztaltam itt, fejlődtemA Bayern sportigazgatójának Kickerben adott interjújából válogattunk.

A Bayern átigazolásairól: Az FC Bayern megszokta, hogy korán lebonyolítja az átigazolásait. De ha a szituáció úgy követeli, hogy tovább várjunk, hajlanunk kell efelé. Fontos volt várni azokra a játékosokra, akik szerepet játszottak a terveinkben, még ha a média egy része és a közösségi média pár keményvonalas szereplője mindig egyre türelmetlenebbé is vált. (…) Egy meglepő kölcsönszerződés itt, egy tehetség ott, megspékelve azzal a reménnyel, hogy valakit, akit viszonylag kevés pénzért szereztünk meg, topjátékossá fejlődik majd. És ott van még egy 80 milliós beruházás is Lucas Hernandezért.

Coutinho megszerzéséről: Az átigazolások csapatmunkák voltak. Amikor esélyt láttunk Coutinhot kölcsönvenni, Karl-Heinz Rummenigge kapcsolatba lépett a Barcelona döntéshozóival, ugyanis óriási nemzetközi hálózattal rendelkezik, gyakorlatilag mindenkit ismer és nagy, elismert neve van. A felügyelőbizottság is folyamatosan értesítve lett. És természetesen az én feladatom is volt tárgyalásokat vezetni és informálni a bizottsági tagokat arról a játékoslistáról, akik képesek lehetnek erősíteni a csapatunkat. Coutinho ügynökét ismertem és a Barcától nagyon gyorsan hozzáférést kaptunk a játékoshoz. Karl-Heinz és én ezután Barcelonába repültünk, ahol felvázoltam a szakmai koncepciót Philippe-nek. Játszott már európai topklubnál és épp megnyerte Brazíliával a Copa Americát. Mivel a Barcánál eltöltött másfél éve alatt nem teljesedett ki, meg volt győződve az átigazolásról.

A nyilvános kritikákról, az eddigi két évéről és a lejáró szerződéséről: 20 éve vagyok a profi labdarúgásban, a szakmai kritikát professzionálisan tudom kezelni.  Sokat tettem, sokat láttam, sokat tapasztaltam és sokat tanultam. Egyetlen szóval: Fejlődtem. A szerződéshosszabbításom a felügyelőbizottság dolga. Végzem a munkám. Teljesen nyugodt vagyok. Meglátjuk mi történik. Eddig még nem voltak megbeszélések, nem is nagyon volt időnk rá. Itt mindannyian gondoskodtunk az átigazolásokról és a felkészülés miatt. Nyugodt vagyok.A Kahnnal való közös munkáról és a feladatokról: Ezt még megbeszéljük, de így vagy úgy, jó történet lesz köztünk. Olli és én kilenc évet játszottunk együtt az FC Bayernnél. Mindent megnyertünk, amit csak lehetett: Bajnokok Ligáját, Világkupát, bajnokságokat, a Német kupát. Nagyon jól ismerjük egymást és prímán kijövünk egymással. Most új munkakapcsolat lesz köztünk. Örülök ennek.

A csapatról: Nagyon bízom a csapatban. Ha a csapat kimarad a sérülési pechből és sikerül a napi munkából a legjobbat kihozni, minden sorozatban megvan az esélyünk nagyon messzire jutni. Nem látok okot arra, hogy ne legyünk képesek Európa topklubjait a hátunk mögött hagyni. Nagyon jó keretünk van, amelyet Európa más topklubjaival szemben tudatosan tartottunk ennyire szűkösre. Ha 22 vagy 23 topjátékosunk lenne, az edzőnek minden alkalommal öt-hat játékost kellene kiküldenie a lelátóra.

Lewandowski kritikájáról: Mindannyian becsüljük Robertet a konstans világklasszis teljesítménye miatt. Mondtam neki, hogy nem kell aggódnia az én munkám, Karl-Heinz Rummenigge vagy Uli Hoeness munkája miatt – főleg nem nyilvánosan. Azt hiszem megértette.

A fiatal játékosok, mint Cuisance, Davies és Arp szerepeltetének jelentőségéről: Ha nem lenne fontos, nehéz lenne az FC Bayern számára. Nem tudunk minden nyáron 100 millió fölötti összeget kiadni. Erről mindig beszélünk Kovaccsal. Még ha a bajnokság mellett a Bajnokok Ligája megnyerése is a célunk, folyamatosan be kell  építenünk ezeket a játékosokat.Brazzo: A szakmai kritikát profin tudom kezelni; Sokat tapasztaltam itt, fejlődtem
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top