Bundesliga

Kovac: A csapat elég erős ahhoz, hogy elérjük a céljainkat



Niko Kovac a Mainz elleni meccs apropóján adott sajtótájékoztatót.

Lewandowskiról: Négyszer hódította el a Bundesliga gólkirályi címét, ez nagyszerű. Szuper fejlődésen ment keresztül és az idei szezonban is remek formában van, amellyel nagyon elégedettek vagyunk, két meccsen öt gólt szerzett. Remélem, hogy továbbra is egészséges marad. Most 31 éves, nagy felelősséget vállal magagára. Egy-két éve távozhatott volna, de lehorgonyzott ide, ami nagyszerű, talán a karrierje után is itt akar élni – kívánom neki, hogy ugyanolyan sikeres legyen, mint amilyen az elmúlt években volt.

Lewandowski lehetséges alternatíváiról: A felkészülés során kipróbáltunk egy-két dolgot, amennyiben Lewynek szünetre lesz szüksége. Tudom, hogy Serge személyében van olyan játékosunk, aki a válogatottban is játszott támadóként. Talán más stílusban, de Müller is tudja ezt, illetve ott van Fiete is, aki jelen pillanatban beteg. Ő még fiatal, fel kell nőnie a feladathoz. De még időre van szüksége.

A videóbíróról: Tartom, hogy a videóbíró jó dolog. Az egyetlen ami elveszett az a spontanitás, de azt hiszem, hogy a sport igazságosabb lett ezáltal. Különösen a leshelyzeteknél, de a kezezéseknél is. A múltban gyakran fordult elő, hogy néhány helyzetet nem lehetett gyorsan felismerni.

A személyi helyzetről: Thiago esetében bizakodóak vagyunk, ő és Leon ismét a csapattal edzettek. Lebeszéltem a szövetségi kapitánnyal, hogy Goretzka visszatérhet a válogatottba. Ott játékperceket gyűjthet, a Bundesligában az első két fordulóban úgysem tudott. Philippe előrelépésen megy át, minden nap a csapattal edz.

A keretről: A csapat biztosan elég erős ahhoz, hogy elérjük a céljainkat. Idén legalább olyan jó keretünk van, mint tavaly. Érdekes és jó a csapatunk.




Az Ulival való kapcsolatáról: Mindig látjuk egymást és rendszeresen telefonálunk is egymással. A kapcsolatunk nagyon pozitív és barátságos. Ő egy olyan személy, akire minden játékosnak és minden klubnak szüksége lenne. Örülök, hogy játékosként is dolgozhattam vele.

Hoeness döntéséről: Uli Hoeness még nem mondta ki teljesen, nem szeretnék részt venni a spekulációkban. Mindenkinek lehetőséget kell adnunk, hogy kifejezze saját magát. Ezután fogok beszélni róla.

Coutinhoról: Célunk, hogy Coutinho a lehető leggyorsabban fitt legyen. A válogatott edzései és meccsei biztosan jót fognak tenni neki. A Schalke ellen játszott egy pár percet és ezt tovább akarjuk építgetni. Jól megérkezett a csapatba, barátságos, nyugodt és visszafogott. Ez teszi őt világsztárrá: Mindent tud és szerény maradt.

A BL-csoportkör sorsolásáról: Az elsőtől a harmadik kalapig olyan topcsapatok szerepelnek, akiket nem feltétlenül akar az ember. Tavaly remek csoportunk volt, hasonlóban reménykedem most is. Reménykedem egy olyanban, amelyből továbbjuthatunk.

Kimmichről: Jo nagyon jó meccset játszott a Schalke ellen a hatos poszton. Mindig megjátszható volt és szűk területen kezelte és játszotta tovább a labdát. De a jobboldalon is hihetetlen potenciállal rendelkezik, főleg offenzív szempontból. Ha kivesszük onnan, elveszítjük az egyik legjobb előkészítőnket. Meg kell találnunk az egészséges középutat, meccsről meccsre gondolkozunk. Biztosan nem fogja elhagyni a jobboldali szélsővédő posztot.

A Mainzról: A pontok helyzete nem tükrözi a Mainz kvalitásait, egyik meccset sem kellett volna elveszíteniük, a góljaikat a meccs utolsó fázisában kapták. Dominánsak voltak, jól dolgoztak és intenzíven játszottak. Nem szabad azt hinnünk, hogy egyszerű meccs lesz. Koncentráltan kell megközelítenünk a feladatot. Tüzes meccs lesz.

Kovac: A csapat elég erős ahhoz, hogy elérjük a céljainkat
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top