Interjúk és nyilatkozatok

Hernández: A csapat nagyon megkönnyítette a dolgomA Bayern 80 millió eurós rekordigazolása a Schalke elleni győzelmet követően az AS-nek adott interjút.

Lucas Hernandez, milyenek voltak az első hónapjai Münchenben?

Nagyon boldog vagyok itt. A sérülés sokáig kivont a forgalomból. Kés alá kellett feküdnöm, majd hosszú rehabilitációt végeztem, de mindennek már vége. Nagyon örülök annak, hogy abszolválhattam az első meccsemet kezdőként, remélem ez így folytatódik tovább.

Hogyan értékelné a Schalke elleni 3-0-ás győzelmet?

Nagyon jó meccset játszottunk, különösen az első félidőben. Világos volt számunkra, hogy az elejétől mindent bele kell adnunk, ami nagyon jól sikerült is. A második félidőben várható volt, hogy a ritmus nem lesz annyira magas, ettől függetlenül magunkkal hoztuk a három pontot. Örülök a győzelemnek és annak, hogy játszottam.

A sérülése után ismét 100 százalékosnak érzi magát?

Azt mondanám, hogy közel állok hozzá. Egy ilyen hosszú kihagyás után normális, hogy valamennyi idő szükségeltetik ahhoz, hogy ismét a megszokott szinten legyen az ember. A Schalke ellen 80 percet játszottam és nagyon jól éreztem magam a pályán, ami egy újabb lépéssel előrébb segített engem. Lépésről lépésre találok vissza a régi formámhoz.Egy olyan nagy klubtól érkezett a Bayernhez, mint az Atletico. Milyen tapasztalatokat nyert az első hónapjaiban itt?

Teljesen pozitívakat! Nem kell sokáig itt lennie az embernek, hogy megértse milyen dimenziókban jár ez a klub. Az első naptól kezdve olyan sikeréhség jön rá az emberre, illetve olyanok a célok is, amelyet magam is elvárok. Mindent meg akarok nyerni az FC Bayernnel, ezért is jöttem ide. A szezon csak most kezdődött, de remélhetőleg minden versenysorozatban a végéig partiban leszünk.

Madridban is évről évre a címekért játszott. Mi volt a döntő pont a Bundesligába való átigazoláshoz?

A fél életemet Madridban töltöttem. Őszintén szólva azt is el kell ismernem, hogy az Atletico új projektje is sokatmondó volt és az is. Egy ilyen döntést végül nem egyedül, hanem a családja segítségével hoz meg az ember. Mindannyian azon a véleményen voltunk, hogy egy környezetváltozás nem tenne rosszat. Nagy kedvünk volt és van ahhoz, hogy egy új országban egy új kultúrát ismerjünk meg. Én magam is új ligában és egy új klubnál akartam bizonyítani. Az FC Bayern a világ öt legnagyobb klubja közé tartozik, és azért vagyok itt, hogy győzzünk.

Az öltözőben Javi Martínezéknek, Thiagoéknak köszönhetőek nem nagyon hiányolhatja a spanyol légkört.

Semmiképpen! Javi, Thiago, de Renato, aki sajnos elhagyott minket, tud spanyolul. Philippe személyében egy újabb játékos csatlakozott hozzánk, akivel nincsenek nyelvi nehézségeim. Ráadásul ott vannak még a franciák is – tény, hogy nagyon gyorsan beilleszkedtem. A csapat nagyon megkönnyítette a dolgom.Hernández: A csapat nagyon megkönnyítette a dolgom
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top