Egyéb

Coutinho a szerény – már érkezése előtt beleszeretett a Bayernbe

Philippe Coutinho, a Bayern átigazolási időszakának idei legnagyobb durrantása nem csak játéktudása, hanem jelleme miatt is nagy szimpátiát váltott ki a rajongókban – első edzésén, esőben adott minden érdeklődőnek autogrammot, készített a kilátogatókkal szelfiket. A cikkben foglalkozunk kicsit a jellemével, nyilatkozik róla Rafinha, a felfedezője, és ő is – arról, hogyan szeretett bele már érkezése előtt a Bayernbe.

Coutinho egy introvertált, melankólikus, azaz érzékeny, szerény, visszahúzódó és alázatos személyiség, aki nem igényli a körülötte lévő felhajtást, nincsenek különösebb sztárallűrjei – csak élvezni szeretné azt, amiben a legjobb, azaz a focit. Münchennél nincs is tökéletesebb hely erre – amennyiben átjárja a belé vetett bizalom és a szurkolók szeretete, tudását is a lehető legjobban fogja a átültetni a pályára.

Rummenigge a „10-es” bemutatásakor elmondta, régóta foglalkoztak Coutinho személyével – azaz a korábbi Falk-pletykákkal ellentétben nem a katalánok ajánlották be őt a Bayernnek, hanem ahogy azt a Barca-közeli spanyol Mundo Deportivo alapján mi is megírtuk, a müncheniek kezdtek el puhatolózni iránta. Ezután kezdett el ő is érdeklődni a klub és a város felől. Első sajtótájékoztatóján elmondta, hogy előzetesen Thiago, Rafinha és Lúció véleményét kérte ki, mielőtt a Bayern mellett döntött.

Az exbayernes Rafinha, az idegenlégiósok beilleszkedésének egykori, talán legfontosabb embere a Skynak nyilatkozott honfitársáról, elmondta mit tanácsolt neki a telefonban.




„Coutinho jelentkezett nálam és érdeklődött egy kicsit a klubról, valamint a környezetről. Mondtam neki, hogy a Bayern egy nagyszerű klub és München bizonyosan a legszebb város Németországban. Brazilként az ember jól érzi ott magát. Biztos vagyok benne, hogy gyorsan beilleszkedik és sok címet fog szerezni a Bayernnel. (…) Philippe egy nagyszerű játékos, és azt hiszem pontosan ő az a típus, aki a pályán hiányzott a Bayernnek. Biztos vagyok benne, hogy vele minden célt képesek elérni ebben a szezonban. Személy szerint nagyon örülök, hogy egy újabb brazilt láthatok Bayern-mezben. Philippe a világ egyik legjobbja és csak a legjobbakat kívánom a „klubomban” neki.

A Flamengoba igazolt brazil jobbhátvéd a BILD-en keresztül is hasznos tanácsokkal látta el a brazilt, illetve üdvözölte, hogy James távozása után a Bayern újabb neves játékost igazolt a középpályájára.

„Élvezd az Oktoberfestet, a szép kávézókkal teli városközpontot, tegyél meg minden jó dolgot, amit megtehetsz. Még három tipp brazil berkekben: Télen öltözz melegen! Tanuld meg a Mia san Mia-t. És vegyél egy jó bőrgatyát. (…) James kiesésével a Bayernnek szüksége volt egy topsztárra a középpályán. Coutinho nagyszerű játékos! Remélhetőleg gyorsan megszokja a Bundesligát.”

Rodney Goncalves, a Vasco da Gama egykori edzője, egyben Philippe felfedezője is nyilatkozott – ő a BILD-nek elsősorban szintén Coutinho személyiségéről, akkori beállítottságáról mondott egy-két dolgot.




„Coutinho dolgozott a legszívesebben. Ismerte a gyengeségeit, időbe telt neki, míg elért egy bizonyos testi érettséget. Coutinho kicsi és vékony volt, de technikailag nagyon penge. Nem csak edzett, ha volt valami a suliban, nem akart hiányozni.”

Goncalves alatt Philippe megnyerte az U17-es bajnokságot – méghozzá a Neymart soraiban tudó Santos ellen.

„Amikor a címet ünnepeltük, Philippe, nem sokkal azután, hogy eladtuk az Internek, a sarokba fordulva ücsörgött. Neymar, a vesztes, a szponzora ruháját viselte és a tömeg ünnepelte őt. A popsztárrá váló Neymarral összehasonlítva Coutinhonak több időbe telt, míg megértette a világ labdarúgását. Máig a dolgát csinálja.”

Coutinho az FCB.tv-nek elmondta, a Thiagoval való beszélgetése után azonnal beleszeretett a Bayernbe. Ő is megerősítette, hogy a pletyikkel ellentétben nem úgy lett beajánlva, hanem a klub kereste meg őt és a Barcát.



„Nagy megtiszteltetés, hogy itt lehetek. Ez egy óriási klub, nagyszerű történelemmel. Az volt a kulcs, amikor megtudtam, hogy érdeklődnek irántam. (…) Thiagot már régebbről ismerem, beszéltünk egymással. Ő is Rio de Janeiróból érkezett, vannak közös barátaink. Tehát sokat beszéltünk a Bayernhez való csatlakozásomról. Elmesélte, hogyan működnek itt a dolgok. Ez pedig odáig juttatott engem, hogy már azelőtt beleszerettem a klubba, mielőtt egyáltalán megérkeztem.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top