Bundesliga

Kovac: Perisic opciót jelent, Coutinho még csak két hete edz



Niko Kovac a Schalke elleni idegenbeli bajnoki apropóján válaszolt a sajtó által feltett kérdésekre.

A személyi helyzetről: Boateng megbetegedett, tegnap és ma sem edzett, valószínűleg kidől szombatra. Leon ezen a hétvégén sem lesz bevetve. Fiete szintén beteg, ő is hiányzik majd.

Coutinhoról: Aki itt volt a bemutatásakor, az értesült róla, hogy még nincs a szükséges fizikai állapotában. Ezt ő maga erősítette meg. Nem fogunk kockáztatni. Csak két hete edz. Van még mit behoznia. Nem fogjuk őt felfűteni. Itt mindennek passzolnia kell, különben nem tudja megmutatni a képességeit. Jól tud játszani a 10-es, de a többi poszton is. Gratuláció a vezetőinknek, hogy összességében jó igazolásokat kaptunk. Azt hiszem most már nagyon jó keretünk van. Coutinho nem az a típus, aki különleges bánásmódot szeretne. Amit láttam tőle az világklasszis, viszont nagyon szerény és alázatos játékos. Nincs szüksége a felhajtásra, ezért nem is akarunk kreálni neki. Ez kivételesen szimpatikussá teszi őt.

A fejlődési lehetőségekről: Igazán jó meccsünk volt a Hertha ellen, alapjában véve semmit nem engedtünk, kontrolláltuk az ellenfelet. Viszont még többet is kihozhattunk volna belőle, az utolsó passz gyakran hiányzott. A játék viszont pozitív volt.

Sanches pénzbírságáról: Volt pénzbírság, de nem azért, mert Renato mondott valamit a meccs után, hanem mert a meccs utáni edzésen nem tette a dolgát. Lezuhanyzott és hazament. Semmi köze a meccs utáni nyilatkozatához. A távozásukról nem szükséges beszélni. Az átigazolási ablak szeptember 2-áig nyitva van. A Bayernnél lévő versenyhelyzet egyszerűen nagy, ezzel számolnia kell az embernek. Most a Schalke elleni meccs áll a fókuszban.

Perisicről: Ivan határozottan előrébb tart az állapotát tekintve. Az Interrel abszolvált már négy meccset és biztosan opciót jelent, akár a kezdetektől is. Örülünk, hogy a sorainkban tudhatjuk. Most rátehetünk egy lapáttal a teljesítményünkre.




A Schalkéról: Láthattuk mi a Schalke és David Wagner elképzelése. Már a Huddersfield ellen is figyeltük őket. Jó védekezés, jó váltások. Ez lesz az első hazai meccsük, szóval nagyon motivált ellenfélre számítunk.

A keretről: Minőségileg és mennyiségileg is nagyon elégedett vagyok a kerettel, de mindig mérlegelni kell, ha valamelyik játékos elégedetlen a helyzetével. Hátul már senkire nincs szükségünk. Az új érkezők által elől is jól fel vagyunk szerelkezve. De a futballban soha nem lehet tudni.

Renato Sanchesről: A mi időnkben egyáltalán nem beszéltek a cserejátékosokkal. De a zsurnalizmusnak természetesen szüksége van a történetekre, ezt is megértem. Kiragadják az elégedetlen játékosokat. Talán azoknak kellene figyelmet szentelni, akik játszanak, nem mindig azokat kiragadni, akik elégedetlenek. Renato pozitívan reagált a büntetésre. Én megértem őt, tudom mit érez. De a játékosok gyakran nem értik az edző gondolkodását és érzéseit. Megpróbálok mindenkit korrekten kezelni, ez nem mindig egyszerű. De Renatonak nagy szíve van, én szeretem őt.

Lucas Hernandezről: Fél évig nem volt velünk, két percet játszott. Gyorsan akarjuk őt integrálni. A két szeptemberi válogatott meccs megkönnyíthetik a dolgunkat, ha behívják. Szorgalmasan dolgozik. Szuper állapotban van, remek a humorja is. Igazán jó erősítést jelent a csapat számára.

Pavard posztjáról: Benji sok csapat radarján volt ott, mert nem volt annyira drága és a Stuttgarttól érkezett. Viszont egy remek srác, technikailag remekül képzett, nagyon figyelemreméltó. Kiválóan imeri fel a szituációkat, ezt a VFB-nél is és eddig nálunk is remekül csinálta. Sok lehetőségünk áll vele rendelkezésre, akár a pálya szélén, akár belül. Sajnos a Hertha ellen összeakadt Grujiccsal, ez szerencsétlen helyzet volt. De nagy karrier áll itt előtt, ha továbbra is így dolgozik.

Kovac: Perisic opciót jelent, Coutinho még csak két hete edz
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top