Vezetőség és stáb

Rummenigge: Kicsit megértem Renatot – Boateng elégedetlen lehet



Karl-Heinz Rummenigge a Német Labdarúgó Liga (DFL) berlini, általános gyűlésén a Sky Sportnak és a Sport1-nek nyilatkozva beszélt Coutinhoról, illetve Boateng és Sanches jövőjét is érintette.

▪ Coutinhoról: Boldogok vagyunk, hogy megvalósíthattuk ezt a transzfert. Nem egészen volt egyszerű, nem volt könnyű szülés. De most örülünk, hogy a játékos, aki még több támadópotenciált biztosít nekünk, az FC Bayern játékosa lett. Azt hiszem, hogy az edzésen láthatták, milyen potenciál rejlik benne futballistaként. Amit remeknek tartok, hogy a zuhogó esőben fél óráig állt kint és minden szurkolónak szelfit vagy autogrammot adott. Azt hiszem tényleg a 10-esen a legjobb, ezért is kapta meg ezt a mezszámot.

▪ A rendszerről: A csapatösszeállításért, a taktikáért az edző felel. Egyáltalán nem akarjuk rábeszélni őt semmire. De azt hiszem, az edző is tudja hogyan bánjon a legjobban a játékosokkal és melyik pozícióban akarja őket játszatni. Egyébként Hasan múlt szerdán, Barcelonában már felvázolta a koncepciót, ezt korábban az edzővel is lebeszélte. Szóval már megtalálták Coutinho pozícióját.



▪ Renato Sanchesről: Renato természetesen játszani akar. Egy kicsit megértem – három éve Golden Boyként, csillogó portugál Európa-bajnokként érkezett – azóta pedig elveszítette a helyét a válogatottban. Vissza szeretné küzdeni magát, ehhez pedig természetesen játszania kell, ami nem lesz egyszerű nálunk, különösen Coutinho érkezése után. Beszélni fogunk vele és az ügynökével és kitalálunk valamit. Kedvelem őt játékosként, mert olyan ereje van, amellyel nehéz őt tartani a középpályán. De olyan megoldást kell találnunk, amelyben részt vesz és amely végül az FC Bayern és edző számára is vállalható.

▪ Jerome Boatengről: Ő egy olyan játékos, aki játszani szeretne, és aki ha nem játszik bizonyos rendszerességgel, akkor elégedetlen lesz. Múlt pénteken Sülével és Pavarddal játszottunk. Jön még hozzájuk a sérüléséből visszatérő Hernandez is. Nem lesz egyszerű dolga az edzőnek, és ebben a konstellációban Jerome-nak sem folyamatos játéklehetőséget kivívnia. Ezt éreznie kell és a megbeszéléseket is ebbe az irányba tereltük: Ha el szeretné hagyni a klubot, akkor most kell közölnie velünk, hogy tudjunk foglalkozni a témával. Az alapvető kijelentéstnek tőle kell érkeznie.

Rummenigge: Kicsit megértem Renatot – Boateng elégedetlen lehet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top