Interjúk és nyilatkozatok

„Coutinho feltétlenül hozzánk akart igazolni – elégedettek vagyunk az átigazolásokkal.”Rummenigge és Salihamidzic sajtótájékoztatójának részletei a Coutinho-prezentáción.

RUMMENIGGE

A Coutinho-transzerről: Régóta foglalkoztunk Philippe-el. Tenni akartunk még valamit az offenzívánkban. Hasan és én szerdán Barcelonába repültünk és vele és a családjával, illetve az ügynökével találkoztunk, ahol megegyeztünk, hogy Philippe az FC Bayernhez igazol. Nagyon boldogok vagyunk. Kivételes technikája van és a támadószelleme is ismert. A nyolc és fél millió euró egy baráti ár. Évek óta jó a kapcsolatunk a Barcelonával. Ezenkívül a Barca nem akarta megnehezíteni a transzfert, ugyanis Coutinho feltétlenül hozzánk akart igazolni. Meggyőződésönk, hogy jó játékost szereztünk és nem zárom ki, hogy egy évekig tartó kapcsolatban lesz részünk.

Az átigazolásokról: Mindannyian teljesen elégedettek vagyunk az átigazolásokkal. Szereztünk két francia világbajnokot, egy világbajnoki másodikat Ivan Perisic személyében, egy újdonsült Copa America győztest, illetve még két tehetséget. Teljes meggyőződésünk, hogy jó keretünk van. Coutinhoval egy olyan abszolút topjátékost szereztünk az offenzivánkba, akit akartunk is.

A mezkiosztásokról: Azt terveztük, hogy a 10-est és a 7-est ebben az idényben a Robbennel és Ribéryvel való gesztus miatt nem adjuk ki. Volt egy beszélgetésünk Robbennel és jelzésként oda akartuk adni Philippe-nek a számát. Hasan az első találkozásnál megmutatta neki a mezt. Arjennek nem volt problémája ezzel, úgy gondolta, hogy Philippe méltó utód rá.SALIHAMIDZIC

A Coutinho-transzferről: Mindannyian örülünk. Flexibilis játékos. Erősíteni fogja a csapatunkat és látványos elemeket adhat a játékunkhoz is. A leigazolása csapatmunka volt. Mindig nagyon jó beszélgetéseink voltak Uli Hoenesszel és Karl-Heinz Rummeniggével, kihasználtuk az FC Barcelonával való jó kapcsolatainkat. Mindig kapcsolatban álltam az ügynökével.

Coutinho állapotáról: Tegnap részt vett az orvosi vizsgálaton, ma megnéztük az fizikai kondícióját is. Teljesen fitt. Természetesen az edzőé az utolsó szó, de ég benne a vágy, hogy pályára lépjen. Ez egy olyan transzfer, amely nagyon jól áll az FC Bayern arculatához.

Az átigazolási piacról: A transfermarkt szeptember 2-áig van nyitva és az FC Bayern mindig minden opciót nyitva tart. Minőségileg és mélységében is jó keretünk lett. Most az edzőt kell támogatnunk, hogy a magasan kitűzött céljainkat elérje a csapattal.

COUTINHO SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁNAK RÉSZLETEI ITT.

„Coutinho feltétlenül hozzánk akart igazolni – elégedettek vagyunk az átigazolásokkal.”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top