Bundesliga

Izgalmas, de bosszantó iksz az első fordulóban | Összefoglaló: FCB 2-2 BSC

A 2019/20-as Bundesliga-idény első játékhétvégéjén a fővárosi kék-fehéreket fogadtuk, akik új edző irányítása alatt léptek az Allianz Arena zöld gyepére. Lássuk, mi történt a 68. München-Berlin találkozón!

Kép

BAYERN MÜNCHEN 2:2 HERTHA BERLIN

🔴 Bayern: Neuer – Alaba, Süle, Pavard, Kimmich – Tolisso, Thiago – Coman, Müller (Sanches, 85′), Gnabry (Davies, 87′) – Lewandowski

🆚 Hertha: Jarstein – Mittelstädt, Rekik, Stark, Klünter – Darida, Duda (78′), Grujic – Lukebakio (Selke, 68′), Ibisevic (Esswein, 63′), Leckie

🔁 Padon végezték: Ulreich, Boateng, Hernandez, Singh, Mai, Will, Wriedt

⚽️ Gólok: Lewandowski (24′, 60′), illetve Ibisevic (36′), Grujic (39′)

A kezdés előtt nem sokkal vált biztossá, hogy Leon Goretzka nem léphet pályára, így a Martínez-Perisic kettős mellett ő sem kerülhetett bele a meccskeretbe. Niko Kovac Thiago Alcantarát és Tolissót nevezte a csapatban 12 esztendeje bemutatkozó Thomas Müller mögé, a védelemben pedig ismét Süle és Pavard kezdett. A Hertha tizenegyébe bekerült az új támadó, Dodi Lukebakio is, a csapat többi része pedig gyakorlatilag a tavalyi szezon során, Dárdai Pál alatt összeszokott felállást tükrözte. A mérkőzést Harm Osmers vezette.

Kép

⚫️ Első félidő:

Az első bő negyed óra gyors játékot hozott. Thiago és Müller is távolról próbálkozott. A 9. percben jött az első vendég helyzet: Ibisevic lövését védte Neuer. Négy perc múlva újra próbálkozott a szerb, azonban ez a gurítása elkerülte a kaput. Lewandowskit előbb faultolták, de a félidő felénél megmutatta klasszisát: Gnabry beadása után lőtte be az üres kapuba a játékszert (ezzel rekordot állított be a lengyel, hiszen sorozatban ötödik szezonnyitóján talált be). 1-0!

Lewa rekordot érő gólja

Ezután is aktív maradt a bajorok jobb oldala, közvetlenül a gól után Gnabry, Lewa és Müller is próbálkozott. Tíz perccel később azonban jött a hidegzuhany: a Hertha három perc alatt fordította meg a meccset. Előbb Lukebakio lőtte telibe csapattársa, Vedad Ibisevic hátát, onnan pedig a kapuba pattant a labda, majd Grujic szerzett gólt egy nagyszerű kiugratás után. 1-1, majd 1-2!

Lukebakio-Ibisevic-esque
Grujic találata

A félidő végéig még idegeskedhettünk kicsit, hiszen több Hertha kontra jutott el a tizenhatosig, Comant pedig kétszer vitték a földre, de Osmers bíró egyiknél sem fújt semmit.

⚫️ Második játékrész:

Hét perccel az újrakezdés után Kingsley Coman kapott jó labdát a bal oldalon, majd beljebb húzta, de az ötösnél eleresztett lapos lövését a Hertha norvég hálóőre, Jarstein szépen védte. Az 57. minutumban aztán a jól játszó Gnabry is elvállalt egy lövést. Kevés kellett, hogy a kapuson túljusson a labda. Grujic aztán az ez utáni kavarodásban bután lerántotta Lewandowskit, aki két perccel később bevágta az ezért kapott büntetőt. 2-2!

Lewandowski egyenlítő tizenegyese

Kicsit visszaült a játék irama az egált érő találat után, a Bayern viszont pontos passzjátékkal helyezett nyomást a vendégekre. Több ziccer is kinézett a bajoroknak, de az utolsó passzok ismét balszerencsésen sikerültek. A 72. percben pont sikerült beadni a kapu elé, de Tolisso nagyon rosszul találta el a bőrgolyót. Öt perccel később Duda lőhetett szabadot, amelyet előbb a sorfalba rúgott, majd duplázásként mellé küldte a kipattanót.

Negyed órával a vége előtt elkezdődött a faultroham, a meccs vége így a szabálytalanságokról, a lapokról, a reklamálásokról és a szabadrúgásokról szólt. Öt perc alatt három Bayern-futballista kapott sárgát a 71. és 76. perc között. Kovac a 85. percben cserélt először, akkor Sanches érkezett Müller helyére. Csendben, kisebb helyzetekkel telt le a maradék öt perc, a mérkőzés így 2-2-tes döntetlennel ért véget.

Kép

🔴 A meccs emberei:

Serge Gnabry, aki a jobb oldali támadásvezetéseknél és a labdakihozataloknál ügyeskedett.

Robert Lewandowski, aki ismét bebizonyította, hogy a liga legjobb játékosa.

➡️ Következő mérkőzés:

Augusztus 24-én a Veltins Arenában, a Schalke Nullvier ellen, 18 óra 30 perctől.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top