Egyéb

Olic magasztalta honfitársait – „Perisic egy vérprofi, kiváló karakterrel”



Ivica Olic, a Bayern egykori horvát támadója a BILD-nek adott interjújában beszélt a Bayernhez nagyon közel álló Ivan Perisicről, akivel a horvát válogatottan kívül két évig a Wolfsburgban is együtt rúgta a bőrt. Rajta kívül kérdezték Mandzukicról és Niko Kovacról is.

Ivan Perisicről: Ivan egy nagyon érdekes ember és egy toperősítés a Bayern számára. Miért? Régóta ismerem őt csapattársként és a válogatottnál való segédedzői feladataim során is rendszeresen látom őt. Elmondhatom, hogy ő egy abszolút vérprofi és egy fasza csávó, remek karakterrel. Ivan évek óta nemzetközi topszinten játszik, óriási kvalitásai vannak és 30 évesen rengeteg tapasztalattal bír. Ráadásul nagyon fitt.

Perisic problémáiról az Internél: Az Internél problémái voltak, mert szélsőként nem passzolt Antonio Conte új rendszerébe. De a Bayernnek Franck Ribéry és Arjen Robben távozása után új topjátékosra van szüksége a szélre. Egy olyan technikás játékos, mint Ivan, ennyi tapasztalattal biztosan azonnal a csapat segítségére lehet.




Mandzukic 33 évesen elég jó lenne még a Bayernhez? Világos, ő már 33 éves, de a Bayernnek nem csak fiatal játékosokat kell szereznie. A háromszoros terheléshez szükség van a tapasztalatra. Mandzukic pedig nagyon fontos volt nekünk a válogatottban és értékes példaképet és hangadót jelentett a fiatal játékosok számára is. Mindig, minden edzésen és meccsen padlógázt ad. Remek fizikuma van, nagyon robosztus és még két évig képes a legmagasabb szinten játszani.




Tanács a Bayernnek: Pár fiatalt kell még szereznie a Bayernnek. A keret nem elég jó a klub igényeinek. Ha az ember három sorozatban van jelen és fontos játékosok sérülékenyek, széles keretet kell kialakítani. Más topkluboknak, mint a Juvénak, a Manchester Citynek vagy a Barcának nem csak a kezdőcsapatuk van remekül összeállítva, hanem a teljes keretük magas kvalitású. Nem csak a lehetséges sérülések, hanem a konkurenciaharc miatt is be kell vásárolnia a Bayernnek. Ha játékosként érzed, hogy a pozíciódban van egy másik jelölt is mögötted, még jobban edzel. Egy példa: Ha Lewa biztos abban, hogy mindig játszik, az más, mintha valaki nyomást helyezne rá. Egy Mandzukic igazán nagy nyomást tudna rá helyezni. Ez pedig jó lenne a csapat számára.

Niko Kovac Bayernes tevékenységéről: Niko számára nagyon kemény volt az elmúlt szezon. Rengeteg nyomást helyeztek rá és heves kritikák kereszttüzében állt, de mindig megőrizte a nyutalmát és nem hagyta magát kibillenteni a koncepciójából. Ez totálisan lenyűgözött engem. Pontosan tudom milyen fáradhatatlanul dolgozik nap mint nap, és lesz jobb évről évre. Remélhetőleg az új szezon könnyebb lesz számára. Egyszerűen azt kívánom, hogy nem csak a klub, hanem a nyilvánosság által is nagyobb tiszteletet kapjon. Egyszerűen megérdemli.

Olic magasztalta honfitársait – „Perisic egy vérprofi, kiváló karakterrel”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top