Vezetőség és stáb

Mellettem az utódom? Hoeness és Hainer együtt nézték a Bayern-meccset

Uli Hoeness remek hangulatban volt az Audi kupa első napjának délutánján – főleg az Audi marketingfőnöknőjével, Hildegard Wortmannal beszélt hosszasan  és heves gesztikulációk közepette. A Bayern jelenlegi elnöke a BILD felkérésére nem akarta kommentálni a jövőjével kapcsolatos kérdést, nyugodtan és mosogolygva adott használhatatlan választ: „Erről nem mondok semmit.”

Hoeness természeresen ott volt a Bayern esti, Fenerbahce elleni Audi Kupa mérkőzésén is – méghozzá barátja és szóban forgó utódja Herbert Hainer társaságában. Az egykori Adidas vezér naprakész a Bayern ügyeiben, ugyanis ő a felügyelőbizottság alelnöke – de csak elvétve látni a lelátón barátja, Uli mellett. Talán ezzel készítik fel az embereket a pozícióváltásra?

Hainer óriási tapasztalattal bír: Először a Bayern jelenlegi partnerének, a Procter & Gamble-nak volt a marketingmenedzsere, majd 1987-től az Adidas munkatársa lett. 2001-ben a sportszergyártó cég vezérigazgatónak nevezték ki, 2016-ig töltötte be a pozícióját. Azóta csak a Bayernre koncentrál, a DFB elnöki posztot is visszautasította.




Hoeness és Heiner egyébként a 90-es évek végén ismerkedett meg egymással, azóta barátok. Hainer 23 éves lányának 2006-os halála még szorosabbá tette a két fél közötti kapcsolatot, Hoeness lett Hainer bizalmasa.

Oliver Bierhoff szerint Herbert Hainer tökéletes választás lenne a Bayern részéről: „Ha átvenné ezt a szerepkört, a Bayern szerencsés lenne. Nagyon céltudatos és ambíciózus, világosak az elképzelései és ezeket a maga módján teszi egyértelművé. A képességei, a szaktudása és a karaktere is kétségkívüli.”

Hoeness egyelőre nem cáfolta, de nem is erősítette meg a visszavonulását. Augusztus végén, a felügyelőbizottsági ülésen fog beszélni róla.

Sorry, there are no polls available at the moment.
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top