Interjúk és nyilatkozatok

Müller: Még túl kevesen vagyunk – megpróbálunk egységet alkotni

A Bayern sajátnevelésű játékosa a Sport1-nek adott nyilatkozatában beszélt egy kicsit az amerikai túráról, az új szezonról és a Dortmundról, a saját jövőjéről, Boatengről és a csapategységről is.

Herr Müller, melyik három szóval jellemezné a tavalyi duplázást?

Akarat, kvalitás, egység – habár nyugtalan szezon volt.

A tíznapos USA-út nem volt nyugtalan. Esetleg izgalmas. Vélemény?

Nem színtiszta edzőtábor volt, mint a téli szünetben, hanem ezúttal is marketingtevékenységekkel párosult. A három különböző helyszínen lejátszott három meccs utazási stresszel járt, de minden remekül alakult és jól tudtunk edzeni. Főleg Los Angelesben, ugyanis az amerikai sportcsarnokok jól felszereltek.

A tesztmeccsek minősége is jó volt.

Ha ezt mondja, akkor nem vitatkozom (nevet). Neem, nem. Természetesen remek volt rögtön ilyen nagy nevek ellen játszani. Az atmoszféra Houstonban és Kansasban is szuper volt. Pozitívan tudom jellemezni.




Rögtön el is kezdődhetne a Bundesliga-szezon?

Mindenképp nagyon várom már a szezont. Főleg azért, mert az elmúlt idényben egy igazán szoros bajnoki küzdelmünk volt és a fő versenytársunk, a Borussia Dortmund kijelentkezett az üldöző szerepkörből.

Ez egy különös ösztönzés?

Persze. Szuper, hogy valószínűleg az első játéknaptól fogva versenyhelyzetben leszünk és egy olyan ellenféllel lesz dolgunk, amelyik tudatta is, hogy az ellenfeleink akarnak lenni. Előzetesen ez nagyon vonzóvá teszi a Bundesligát.

EB-évbe érkeztünk. A visszavonultatása ellenére gondol erre?

Egy olyan szezonba fogok érkezni, amelyben mindent beleadok és amelyben a lehető legjobb teljesítményemet tudom nyújtani. Hogy ez milyen háttérzajt hordoz magával, az majd kiderül. De a Nationalmannschaftos témát egyelőre lezártam. Ez az egész nagyon világosan lett lekommunikálva, ezért semmire nem megyek, ha foglalkozom vele vagy új vitákba megyek bele ezzel kapcsolatban.

A 30. születésnapja előtt áll. Tulajdonképpen elgondolkozott már a karrierje utáni időszakról?

Ezen a nyáron inkább olyan érzés fogott el, hogy nagyon várom már a szezont. A karrierem utáni időszaktól még túl távol vagyok, hogy már most ez fogyassza az energiámat. Még két év van a szerződésemből a Bayernnél és sehova nem írtam még alá 2030-ig szóló előszerződést. Nem tudom, hogy a szerződésem lejártával mi fog következni.

Elképzelhető, hogy az FC Bayernnél fejezi be a pályafutását?

Alapvetően, de az problémát jelent számomra, hogy a huszas éveim végén a karrierem végéről kell beszélnem.




Minden évben ismétlődő pletykák merülnek fel néhány Bayen játékosról, viszont Thomas Müller…

… ről is mindig pletykálnak, vagy nem? (nevet)

Néha. Elképzelhető, hogy a Bayern elengedi önt?

Élő szerződésem van a Bayernnél és Karl-Heinz Rummenigge gyakran hangsúlyozta, hogy nem vagyunk játékoseladó-klub. Így a kérdés jelenleg nem aktuális, ugyanis teljes mértékben a közelgő, biztosan izgalmas időszakra vagyok felkészülve.

Mi a véleménye a jelenlegi keretről? A kulcsszó: 17 mezőnyjátékos.

Világos, hogy még túl kevés játékosunk van. Ezért keres a klub játékosokat. Ezt aktívan ki is hangsúlyozták.

Az amerikai út alatt sokat beszéltek Jerome Boateng jövőjéről. Miképp tapasztalta őt?

Jerome eddig nagyon jól edz és friss, motivált benyomást kelt. Minden többi a klub és a játékos kezében áll. Az, hogy Jerome egy magas kvalitású játékos, az egyértelmű.

Arjen Robben, Franck Ribéry és Mats Hummels személyében vezérjátékosok hagyták el a klubot. Érződik ez az öltözőben?

Ha az ember figyeli a sajtót, a szezon során egészen sok kisfőnök van a csapatban. A védelem főnöke, a középpálya főnöke… A vezetés egy szezon során alakul ki és ahhoz, hogy valaki előre tudjon kerülni, először a saját teljesítményét kell felvonultatnia a pályára. Az a benyomásom, hogy közülünk is mindenki erre koncentrál. Mindenekelőtt azt a csapatszintű egységet akarjuk megtartani, amely a tavaszi szezon során megkülönböztetett minket. Csapaton belül jól megértjük egymást. Már nem az van, mint 15 évvel ezelőtt, hogy van két-három játékos az öltözőben, akik az edzéstervet határozzák meg. Megpróbálunk inkább egységet alkotni.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top