Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: Már nem fáj semmim



A 33 esztendős kapus az elmúlt három évadban mindössze 55 mérkőzésen tudott csak szerepelni törött bokája és ujjai miatt. A Bundesliga hivatalos oldala egy rövid interjúra kapta el a Bayern München kapitányát, aki beszélt sérüléseiről és mostani helyzetéről is.

Bundesliga.com: Manuel, milyen volt az amerikai turné?

 

Manuel Neuer: Jó móka. Az első pár nap természetesen húzós volt, hiszen meg kellett szoknunk az új időzónát. Viszont ahogy megérzed a ritmusát, már nem is annyira nehéz.

B: A csapat szép fogadtatást kapott az ottani szurkolóktól…

MN: A rajongásuk elképesztő volt. Mindig örülünk, ha a foci, a Bundesliga és a klubunk is népszerű. Nem akartuk, hogy csalódjanak bennünk és vissza szerettük volna nekik adni azt a sok támogatást, amit kapunk tőlük. Így természetesen nagyon boldogok vagyunk az összes adott aláírás és a közös képek miatt.

Image result for manuel neuer us tour

B: Tapasztalt játékosok, mint Mats Hummels, Arjen Robben és Franck Ribéry hagyták el a klubot. Lucas Hernandez és Benjamin Pavard is az érkezők között vannak. Milyen volt a légköre az edzőtábornak?

MN: Van egy csomó játékosunk, akik jól ismerik egymást, de pár csapattársamnak most nagyobb szerepet kell betöltenie, most, hogy távoztak fontos focistáink. Bizonyítaniuk kell, hogy vezető a vezető szerepet is be tudják tölteni. Emellett integrálnunk kell az újakat. Ezért is olyan fontos egy ilyesféle utazás. Ez az egyetlen módja annak, hogy megismerjék a Bayernt és az itteni atmoszférát.

B: Volt pár sérülésed az elmúlt években. Most hogy érzed magad?

MN: Elég jól. Nem fáj semmim és mindenben részt tudok venni, amit a csapat többi tagja csinál. Alig várom a szezon kezdetét.

Image result for neuer 2019

B: A modern kapusstílus egyik legjelesebb képviselője vagy. Milyen tanácsokkal látod el a fiatalabb hálóőröket a csapaton belül?

MN: A fiataloknak a vérében van már ez a fajta stílus, de természetesen mindenki máshogy mozog és játszik. Senki sem ugyanolyan magas, mint a másik, nem egyezik az atletikusságunk sem. Döntően a kapus személyiségén múlik a dolog.

Neuer: Már nem fáj semmim
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top