Vezetőség és stáb

Uli nem cáfolta a híreket – Alaba és Sven is reagált, Kalle meglepődöttA Bayern exkluziv híreiben jól értesült BILD kedden este szellőztette meg, hogy Uli Hoeness novemberben befejezi a klubnál való elnökségét, ugyanis nem pályázik a következő időszakra.

A Bayern elnöke értelemszerűen nem egy cikkre reagálva és egy újság felkeresésére fogja bejelenteni, hogy a Bayernnél eltöltött közel fél évszázadnyi munkája után nem folytatja a tevékenységét. A Kickernek nem is erősítette meg, de nem is cáfolta a híreket:

„Augusztus 29-én fogom közölni a döntésem a felügyelőbizottsággal, előtte részemről nem lesz hivatalos állásfoglalás.”

Miért pont akkor? Aznap ülésezik a Bayern felügyelőbizottsága, ahol jelen lesz a klub összes fontos, döntéshozásban érintett embere, akiket közvetlenül is érint Uli döntése. A BILD szerint lehetséges, hogy akkor már a lehetséges utódokról is szó esik.

Nem csak a Bayern szurkolóinak egy jó részét rendítette meg a breaking hír. David Alaba egyelőre nem tudja felfogni a hallottakat:

„Az első pillanatban sokként ért, nem voltam ilyesmire felkészülve. Azt hiszem, hogy a Bayern nehezen elképzelhető nélküle. De mindegy, hogy pozícóban lesz-e vagy sem, mindig befolyással lesz a klubra.”

Sven Ulreich is nyilatkozott, ő szinte már bele is törődött a hír tényszerűségébe:
„Uli Hoeness egy jó ember, ő építette fel az FC Bayernt, ez az életműve. De meg is érdemli, hogy több időt töltsön a családjával. Egy vezetői pozíció nagyon stresszes. Az FC Bayern ebben a formában nem létezne nélküle, rengeteget tett a klubért. Biztosan mindig kapcsolatban áll majd a klubbal.”

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, Uli Hoeness az Adidas egykori vezérét, a felügyelőbizottság jelenlegi alelnökét, Herbert Hainert nézte ki utódjául, őt fogja javasolni a Bayern és a felügyelőbizottság elnökének. Hainer egyszer már közel állt ahhoz, hogy ha ideiglenesen is, de annó  betöltse a börtönbe vonult Uli mögött hagyott űrt, ám végül Karl Hopfner volt a helyettese.

Hainer egyébként ott volt a Kahnnal való végső tárgyalásoknál is, úgyhogy jelenleg is komoly szerepe van a döntéshozásban. Hosszútávon ők ketten, azaz Hainer és Kahn lehetnek a Bayern legfőbb előljárói.

A kedd esti bejelentés során Amerikában 15 óra volt és a Bayern a Milan elleni meccsre készült. A BILD közvetlenül a bejelentés után közvetlenül tájékoztatta Rummeniggét és kért állásfoglalást az ügyben, de Kalle is meglepődött a dolgon, hivatalosan nem akart semmit mondani és a későbbiekben sem állt a sajtó rendelkezésére. A meccs után Niko Kovac sem tudta kommentálni a hírt, de Thomas Müller és Hansi Flick is hárított.

Uli nem cáfolta a híreket – Alaba és Sven is reagált, Kalle meglepődött
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top