Összefoglalók

Szerény győzelem az utolsó amerikai meccsen | Összefoglaló: FCB 1-0 ACM

Az Audi Summer Tour harmadik és egyben utolsó állomásán Kansas Citybe látogatott a csapat. A Children’s Mercy Parkban megrendezett barátságos mérkőzésen az hétszeres BEK/BL-győztes AC Milan volt az ellenfél.

BAYERN MÜNCHEN 1:0 AC MILAN

🔴 Bayern (első félidő): Neuer – Kimmich, Süle, Pavard, Davies – Goretzka, Tolisso, Sanches – Müller, Arp, Coman

🔴 Bayern (második játékrész): Ulreich – Pavard, Süle, Mihajlevic, Davies – Goretzka, Thiago, Sanches (Singh, 59′) – Müller (Stiller, 80′), Arp, Coman (Alaba, 59′)

 

🆚 Milan (első félidő): Donnarumma – Calabria, Gabbia, Strinic, Theo Hernandez (Conti, 45′) – Borini, Biglia, Calhanoglu – Maldini, Piatek, Castillejo

🆚 Milan (második játékrész): Donnarumma – Calabria, Gabbia, Strinic, Conti – Borini, Biglia, Calhanoglu – Maldini (Cutrone, 59′), Piatek, Castillejo

⚽️ Gólok: Goretzka (45+3′)

A jelenleg Németh Krisztiánt, Sallói Dánielt és Baráth Botondot foglalkoztató, valamint a magyar származású Peter Vermest edzőjének tudó Sporting Kansas City otthonába látogatott el a Rekordbajnok, hogy megmérkőzzön legutolsó óceánon túli ellenfelével – az AC Milannal. A szebb időket megélt Rossoneri most egy új edzővel, Marco Giampaolóval vág neki az előttünk álló szezonnak. Az olasz mester többek között a kezdőbe nevezte a még mindig csak 20 esztendős csodakapust, Donnarummát, a vébé-ezüstöt szerző Strinicset, a Bayern lábadozó újoncának, Lucas Hernandeznek az öccsét, Theót, a Leverkusenből és Hamburgból ismerős Calhanoglut, Paolo Maldini fiát, Danielt, valamint Lewandowski válogatott társát, a tavaly berobbanó Piateket is.

Kovac először kezdette védőpozícióban Alphonso Daviest. A horvát edző egy korábbi sajtótájékoztatón kiemelte Renato Sanches és Jerome Boateng munkáját a Real Madrid ellen, azonban utóbbi váratlan hazatérése miatt csak a portugált tudta újra a kezdő tizenegybe rakni. Sven Ulreich pedig ott lehetett végül a padon a madridiak elleni kamu-piros lapja ellenére is. Gnabry és Martínez izomproblémák miatt kénytelenek voltak kihagyni a találkozót. Az utolsó pillanatban Arp ugrott be Lewandowski helyére a kezdőben, nála is hasonló lehetett a kimaradás oka. A bajor csapat képviselői az új alternatív BL-mezben léptek pályára.

⚫️ Első félidő:

A kezdést nagyon megnyomta a Bayern. Az olaszok kapusa, Gianluigi Donnarumma volt a főszereplő ebben a periódusban. Főleg Müller beadásai veszélyeztettek, de az ellenfél hátsó kvartettje elég sokat hibázott hátul, így ezekből is sokszor szerzett labdát a Bayern a támadó harmadban. Pavard rendszeresen szenzációs labdákat küldött előre.

A 23. percben Maldini kapott labdát hét méterre a kaputól. Lövése csak centikkel vágódott Neuer kapuja fölé. A 33. minutumban Sanches próbálkozott húsz méterről, de lapos lökete a kapufa mellé vágódott. Nem sokkal a félidő vége előtt az ellenfél védője, Theo Hernandez megsérült, hordágyon kellett levinni. Az emiatt adott három perces hosszabbításból pedig szuperül kijött a Bayern: Goretzka révén megszerezte a vezetést a ráadás harmadik percében.

 


⚫️ Második játékrész:

A második negyvenöt perc egy látványos buktatással kezdődött. A török Calhanoglu rúgta föl Comant, aki elterült. Rövid ideig volt azonban a földön, hiszen felpattant és heves léptekkel igyekezett a középpályás felé. Alphonso Daviesnek kellett lefognia Kingsleyt, hogy ne történjen semmi baj.

A játékrész felénél Süle adta el nagyon ügyetlenül a labdát, azonban a kapu felé egyedül meginduló Cutrone képtelen volt belőni, a német hálóőr szépen védett. A 71. percben Müller fejelt csúnyán fölé közelről. Kezdett egyre unalmasabbá válni a mérkőzés a vége felé. Összességében Ulreich sokkal inkább foglalkoztatva volt ezen az összecsapáson, mint Neuer. Svennek fontos védései voltak.

A vége felé még Arp és Alaba is lőtt egy-egy gólt, de sajnos előbbi a kezét használta, utóbbi pedig lesen volt, így Chapman bíró visszafújta mindkettőt.

🔴 A meccs embere:

Benjamin Pavard, aki az első félidőben középhátvédként osztogatta a hosszú labdákat, a másodikban pedig jobboldali védőként tartotta az olaszok bal szélét – tökéletesen.

Thiago Alcantara, aki a második játékrészre beállva mesterien tartotta a labdát és ügyes passzokkal segítette társait.

➡️ Következő mérkőzés:

Július harmincadikán, 20 óra 30 perctől a Fenerbahce elleni Audi Kupa-elődöntő az Allianzban.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top