Interjúk és nyilatkozatok

Kovac és Alaba is dicsőítette a balhátvédként bizonyító Daviest

Alphonso Davies szélsőként érkezett a Bayernhez, de a klub tudatában volt annak, hogy a kanadai a balbekk poszton, illetve a 3-5-2-es felállás balfutójaként is bevethető. Phonzie eddig is fel-feltűnt a Bayern védelmi vonalában, a Milan elleni első félidőt viszont klasszikus balbekként játszotta végig és nagyon jól is teljesített – ez a mozdulataiból készült összeállításból is kiderül.

 

Davies a BILD-nek az „új” posztjáról:

„Az edző beszélt velem és elmondta, hogy balhátvédként is tekint rám. Korábban is játszottam már ezt, szívesen csinálom.”

A Bayern állandósult balbekkjént, David Alabát is megkérdezték a kanadaival való konkurenciacsatáról:

„Ez biztosan nagyon jót tesz nekem. Nagyon jól látni, milyen potenciál rejlik benne és milyen dinamikát hordoz magában. Tényleg egy nagyon, nagyon jó úton jár.”Niko Kovac a meccs után elégedetten nyilatkozott róla:

„Nagyon örülünk, hogy megszerezhettük Alphonsot. Az ember látja, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik – nem csak a gyorsaságára, hanem a technikai adottságaira is gondolok. Amerikában már fiatal profiként nagy figyelemre tett szert és hátrahagyta a lábnyomait. Képes mindkét poszton játszani – baloldalon elől és hátul is. A keretünk jelenleg áttekinthető, ezért megpróbálunk minden pozíciót duplán befedni. Ezért játszott Alphonso az első félidőben védőként, a másodikban pedig balszélsőként. Teszteljük, hol és mikor tudjuk őt a legjobban bevetni.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top