Interjúk és nyilatkozatok

Arp, mint Ribéry-utód? „Nem éreztem magam kényelmetlenül”



Jann-Fiete Arp az Arsenal elleni felkészülési meccs első félidejében először léphetett pályára a Bayern játékosaként, méghozzá bíztató teljesítményt nyújtva a neki még szokatlan középpálya baloldalán. 

„Ez volt az első alkalom, hogy a csapattársaimmal léptem pályára – ráadásul egy ilyen ellenféllel szemben, minden nagyon nagynak tűnik. A kezdőrúgással minden izgalmam elszállt. Szuperül éreztem magam és igazán nagy örömet okozott a játék. Nagyon örülök magam miatt.”

A 19 éves, érkezésének kiderültekor kissé lesajnált tehetséget a hozzáállása és edzésmunkája miatt dobta egyből a középpálya baloldalára Kovac, aki nem látta el különösebb utasítással a játékost.

„Tudja, hogy egy fiatal játékos számára néha fontosabb, hogy ne mondjanak semmit, hanem csak engedjék szabadjára. A srácok rengeteget segítettek a pályán. Főleg David Alaba mögöttem.

Mint ismert, Fiete eddig inkább a pálya közepén jeleskedett, de akár a balszélen is opciót jelenthet Kovac számára. Hogy elképzelhetőnek tartja-e ezt?




 

„Rendben találom, nem érzem magam ott kényelmetlenül. Azáltal, hogy nem vagyok az a nagynövésű ékcsatár, egész jól áll nekem a szélről érkezni. Még nem sok támadóakcentust vetettem be, de nem érzem magam kényelmetlenül azon a poszton.”

Tudja, hogy nem várnak tőle csodát, teret és időd hagynak neki a kivirágzásra. Ribéry távozása után komoly űr keletkezett a pálya baloldalán.

„Ha valaki az FC Bayern játékosa, gyakran hallja elhangozni Franck Ribéry nevét – azért is, amit az elmúlt évek során képviselt itt. Franck Ribéry még túl nagy lépték számomra. Én inkább a Fiete Arpot játszanám.”

Arp remek mentalitással kezdte meg a Bayernes karrierjét, az amerikai túrán is napról napra kelt egyre jobb benyomást. Müller is csak dícsérni tudta őt.

„Fizikálisan nagyon jó állapotban van, ahogy azt egy fiatal játékostól el is várhatja az ember. Világos, hogy alapvetően jó formában van, de egy hét vele eltöltöt edzés után nehéz bármit is mondani. De nagyon tisztességesen csinálta eddig a dolgát!”

Arp, mint Ribéry-utód? „Nem éreztem magam kényelmetlenül”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top