Interjúk és nyilatkozatok

Renato: Jó játékos vagyok – ha maradnom kell, maradok



Az önbizalomhiányból felépülő Renato Sanches a Sport1-neXk adott nyilatkozatában legfőképp saját magáról és a képességeiről, illetve a jövőjéről beszélt. Az interjú az Arsenal elleni meccs előtt készült, ahol – még ismeretlen okok miatt – egyetlen percet sem kapott a portugál.

Hogy érzi magát?

Jól. Az időjárás más, de nagyon jó, csakúgy mint az edzések. Minden játékos jó állapotban van. Az edzések kemények.

Nem az volt a fő célja, hogy nyáron visszatér Münchenbe. Milyen volt az újrakezdés?

Jó. Szerződésem van itt és kötelességem, hogy itt legyek és dolgozzak. Ha maradnom kell, maradok. De ahogyan azt pár hónappal ezelőtt már elmondtam: A legjobbat szeretném magamnak.

Reméli, hogy az elkövetkezendő hónapban elhagyhatja a Bayernt?

Nem tudom. Másfél hónap még túl sok idő.

Sok játékos hagyta el a a klubot, de ön még a Bayern játékosa. Több lehetőséget lát most a játékra?

Végzem a munkám, csakúgy mint az előző hónapoban. Várok, jó állapotban vagyok és készen állok játszani, ugyanis egy jó játékos vagyok. Az első évem kemény volt Münchenben. De most idősebb vagyok és tudom hogyan mennek a dolgok.

Beszélt Niko Kováccsal a helyzetéről?

Mindenről beszélünk. A helyzetemről és az edzésről. Azt mondta, hogy nekem és más játékosoknak is megadja a lehetőséget, hogy megmutassa magát. A többi játékos és én tiszta lappal kezdünk.



Booking.com

Mondta, hogy szüksége van az új szezonban önre?

Azt hiszem, hogy szüksége van rám, mert jó játékos vagyok és a klub bízik bennem. Ahogy azt már elmondtam: Magamnak szeretném a legjobbat.

Az elmúlt szezonban csak elvétve mutathatta meg a képességeit. Hamarosan rendszeresebb lesz?

Ezt bizonyítanom kell, de készen állok bizonyítani. Az ember akkor bizonyíthat, ha lehetőséget kap, másképp nem. Szóval csak várni lehet. De 10-15 perc az nem lehetőség. Ha az ember nem játszik, elveszíti az önbizalmát. Akkor pedig elveszít mindent. Fiatal játékos vagyok és önbizalomra van szükségem. Néha az ember önmagában sem hisz. Ha valaki tíz meccsen át nem játszik, azt hiheti, hogy nem lég jó. De ismerem magam. Jó vagyok.

Meg tudná fogalmazni, hogy miben fejlődött?

Ugyanaz a Renato vagyok, mint az elmúlt szezonban. Két évvel ezelőtt más voltam. Akkor nem voltam elég érett. Most jobban értem a labdarúgást és a szituációkat. Teljesen más a Bayernben, mint a Benficában vagy a Swanseaben játszani – habár a Benfica nagy klub Portugáliában. De mégsem olyan nagy, mint a Bayern. Itt minden más – a játékosok és itt a Bundesliga is. Fel kellett fejlődnöm hozzá. Az elmúlt szezonban sokat beszéltem Javival, Rafinhával, Thiagoval és Ribéryvel. Évek óta játszanak a Bundesligában és mindent tudnak. Ezért is volt nagyon fontos számomra az elmúlt szezon. Most mindent tudok.




Lehetőséget játszik, hogy kölcsönbe menjen a Bundesligában?

Nem, nem hiszem. Ha a Bayernt el kell hagynom, akkor nem szeretnék most Németországban játszani. Ugyanis a Bayern a legjobb klub itt.

Lehetséges a Premier League-be való visszatérés?

Ez a helyzettől adódik. Ha mennem kell, akkor egy olyan klubhoz szeretnék menni, amelyik jó nekem. Magamra gondolok és nem a lehetséges klubra. Sok dolog fontos számomra,. Például, hogy ne kerüljek ki ismét a válogatottból. Ez nagyon fontos számomra.

Ha mennie kell: adják el vagy adják kölcsön önt?

Még két évig él a szerződésem itt. Ha megyek, akkor végleg megyek.

Szerepet játszik a döntésében, hogy a Bayern szerezni akar egy újabb középpályást?

Ez nem fontos számomra, mert ismerem a kvalitásaimat. Jó ajánlataim vannak. Meglátjuk.

A PSG is egy opció?

Nem.

Renato: Jó játékos vagyok – ha maradnom kell, maradok
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top