Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Szükségünk van még egy pár játékosraJoshua Kimmich a Sport1-nek adott nyilatkozatában beszél az új szezon terveiről.

Herr Kimmich, feltöltődtek az akksik?

Persze. Az akkumulátor állapota ismét zöld, mert ilyen hosszú ideig még soha nem voltam szabadságon. Jól feltöltődtem. Most pedig folytatódhat tovább.

A tavalyi 49 tétmeccsből 48-at abszolvált. Ez lehet a célja idén is nem?

Mindenesetre nem fordulhat elő többé, hogy sárgalapos eltiltás miatt szalasztok el egy mérkőzést. Szomorú volt kihagyni a Liverpool elleni visszavágót. Főleg a meccs jelentősége miatt. Ami a fizikai állapotomat illeti, tavaly nem is lehetett volna jobb. Megpróbálom ezt idén is megtartani. Ismét sokat fogok tenni azért, hogy ezt a szezont is ilyen intenzíven játszhassam végig.

Van valami, amiben javulni akar?

Tavaly kétségtelenül több gólpasszom volt rögzített szituk után, de lehetne több is, ezáltal még több gólt szerezhetnénk. Természetesen a védőmunka is fontos. Mindenesetre nem az a helyzet, amit sokan gondolnak azaz hogy egyáltalán nem védekezek. Egy egyensúly jött létre nálam – főleg a nagy meccseken. Mindenképp szeretném a tavalyi szezont előhívni, mert kivettem a részem a duplázásból és idén is a részemet akarom a sikerből. Ismét egy kicsivel többet akarunk nyerni.

Sok vezérjátékos hagyta el eddig a Bayernt. Több felelősséget jelent ez az Ön számára?

Úgy megyek neki az idei szezonnak, mint a tavalyinak is. Ha az az érzésem, hogy valamit ki kell mondanom, mert valami feltűnik, akkor a csapaton belül meg is fogom tenni. A pályán nem sok minden fog változni, mert egy érzelmes típus vagyok és megpróbálom a csapattársaimat megszakítani és jó hozzáállást tanúsítani feléjük.

Rafinha személyében az ön helyettese is elhagyta a klubot. Szüksége van az új konkurenciára?

Ezt a klubnak kell eldöntenie. De Benjamin Pavard tud jobbhátvédként is játszani, csakúgy mint egy pár ifijátékos. Ettől függetlenül továbbra is érvényes rám, hogy a lehető legkevesebb meccsről akarok lemaradni. Világos, a konkurencia mindig jót tesz és ha van egy konkurenciád, akkor az engem is sarkallni fog előre. Ha nem lesz, a vezetők tudják, hogy bízhatnak bennem. Ezért nyugodtan tekintek a dologra.

Rummenigge elmondta, hogy epekednek a Bajnokok Ligája iránt. Ön is?

A Bajnokok Ligája megnyerése a gyermekkori álmom. A Bayernnek minden szezonban megvan az esélye megnyerni. Ez is egy fő oka volt annak, hogy akkoriban miért igazoltam ide. Természetesen minden évben duplázni akarunk. Tavaly nem volt egyszerű, de végül sikerült. Idén viszont ismét támadni akarok a Bajnokok Ligájában, mert az elmúlt évben mutatott teljesítményünk nem volt elegendő. Világos, hogy a BL győztes ellen estünk ki, de tudunk jobban is szerepelni.

A jelenlegi kerettel nehéz lenne a Bajnokok Ligájában.

Sok magasszintű játékosunk van, de hogy szélességében elegendő lesz-e a végéig és ezzel a kerettel vágjunk neki a szezonnak? Az USA-ban is rengeteg ifijátékos kísért el minket. Jelenleg 17 mezőnyjátékosunk van. Ha az ember tényleg el akar érni valamit a BL-ben, akkor szükségünk van még pár játékosra.

Megérzése szerint jön Sané vagy sem?

A megérzésem semmit nem mond. Szeretném, ha jönne, de nem tudom mit fog tenni.

Kimmich: Szükségünk van még egy pár játékosra
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top