Egyéb

Ezek voltak Kovac utasításai a vasárnapi „titkos edzésen”A felkészülési időszak első hetében Niko Kovac rendszeresen edzette játékosait a Säbeneri edzőközpont rejtett színfalai mögött, amelyet egy elhúzható óriásfüggöny felszerelésével annó Pep Guardiola külön kérésére hozott létre a klub.

A legnagyobb kérdés, hogy a horvát edző milyen változtatásokat gondolt ki az új szezonra és mennyire lesz sikeres az eddigi sótlan taktikájához képest. A BILD szerint egyelőre inkább az alapvető gyakorlatokat rejtegette a színfalak mögött, megírták a vasánap délutáni „titkos” gyakorlat pár részletét is.
▶ Vasárnap ezt követelte a középpályásaitól: „A 8-asnak fel kell kínálnia magát! Ezzel talán kiveszünk egy ellenfelet a játékból. És végül lehetőségünk adódik.” Az ellenfél 6-osának kikapcsolása által azt reméli Kovac, hogy az ellenfél védősora előtt adódó területtel gólszerzési lehetőségük adódik.

▶ „Először rávinni a védőre a labdát. Ha túl korán játszod meg az nem működik. Egy oldalpasszal 2 az 1 elleni szituáció alakul ki.” Kovac a védő kijátszásával emberfölénybe akar kerülni a széleken.

▶ Kovac gyors játékfelépítést akar látni, a védelemtől. Egy kapushoz tett átadás után ezért is kiabálta: „Azonnal helyezkedni!” A védőknek a 16-oson kívül kellett helyezkedniük, hogy azonnal megjátszhatóak legyenek.

Kovac a délelőtti edzést még nyilvánosan tartotta.

A Bayern délelőtti edzésén egyébként 18 játékos vett részt – ott volt már Alaba, Coman, Lewandowski, Kimmich, Süle, Goretzka, Pavard is. Serge Gnabry a 24. születésnapján edzőtermi gyakorlatokat végzett. A közös bemelegítések után passz-, pozíciós, illetve lövőgyakorlatok voltak a napirenden, amelyet egy különböző taktikai utasításokkal ellátott edzőmeccs zárt le. A Bayern ezzel egy darabig befejezte a hazai földön való felkészülést, ugyanis hétfőn már az Egyesült Államokba utazik.

Ezek voltak Kovac utasításai a vasárnapi „titkos edzésen”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top