Vezetőség és stáb

Kalle: Kovac feladata, hogy továbbvigye a Bayern játékkultúráját



Rummenigge a szezon végén már elmondta, de most ismét nyomatékosította: A Bayernnél elvárják a látványos focit, ezért Niko Kovacnak is változtatnia kell a csapat játékmódján.

„Louis van Gaal, Jupp Heynckes és Pep Guardiola irányításával látványosabb focit játszottunk, volt köze a Tiki Takához. Ez a játékstílus a klub elvárása a jövőben. Emlékezzenek csak vissza Jupp Heynckesre vagy Pep Guardiolára. Az irodámból néha 15 percig is néztem az edzést és gyakran gondoltam arra, hogy ez a tökéletes focira való törekvés. Guardiola rengeteg klassz újdonságot és hihetetlen okosságokat hozott ide magával.”nyilatkozta június elején a Bayern vezérigazgatója.




Kalle most a Sport1-nek adott nyilatkozatában szintén a játékstílussal kapcsolatban tett figyelemfelkeltést.

Úgy gondolom, hogy az edzőnek kell egy klub játékkultúrájához igazodnia, nem pedig fordítva – különben folyamatosan változna a csapat állománya a pályán. (…) Minden edzőnek megvannak a módszerei, hogyan játszasson egy játékost a saját rendszerében. Végül viszont olyan Bayern-rendszert kell alkotnia, mint amilyen a Barcelona rendszere is. Az a rendszer, amellyel éveken át, különböző edzőkkel is nagyon sikeresek voltunk, látványos futballt is hordozott magában. (…) Ezzel nyertük meg a Bajnokok Ligáját, illete voltunk háromszor a döntőben, és jutottunk kvázi mindig az elődöntőbe. Fontos feladata lesz Niko Kovacnak, hogy a megfiatalított csapattunkkal folytassa ezt a játékkultúrát.”

Kalle: Kovac feladata, hogy továbbvigye a Bayern játékkultúráját
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top