Vezetőség és stáb

A sérülési kockázatokat minimalizálná a Bayern új stábtagja

A BILD megtudta Niko Kovac új segítőjének kilétét: Soner Mansuroglu a teljesítményi adatokért és azok elemzéséért felelős – a horvát edző állítólag nagy hangsúlyt fektet a teljesítményoptimizálásra.

Mansuroglu Kölnből érkezett, korábban a West Bromwich Albionnál volt sporttudós és atlétikaedző, jelenleg a Catapult Sports teljesítményelemző cég tagja. A vállalat olyan technikával dolgozik, amely többek között a gyorsaságot, gyorsulást, irányváltásokat, ugrásokat is analizálja. Az úgynevezett Catapult-módszert alkalmazzák például a Chelseanél és a Milannál is.

Az elemzés célja a sérülési kockázatok minimalizálása, a versenyképesség, illetve a rehabilitációs időszakban mutatott teljesítmény mérése.

A sérülések elkerülése érdekében Holger Broich fitneszedző a tréningek alatt a játékosok laktát (tejsav) -értékét is méri – a magasabb érték az izomzat fáradását jelzi, amellyel természetesen az izomsérülés esélye is nagyobb. Reméljük az intézkedések által kevesebb elkerülhető sérülésünk lesz az új szezonban…

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top