Sajtótájékoztatók

Bemutatták Lucast: Vezér lehetek, megvan a karakterem hozzá

Lucas Hernandez, a Bayern és a Bundesliga történelmének legdrágább játékosa először állt müncheni játékosként a sajtó elé.

Bemutatkozás németül: Servus, én Lucas vagyok és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Egy jó szezont várok az FC Bayernnél. Pack Mas!

A szerepéről: Egy nagyszerű klubba, nagyszerű és tapasztalt játékosok közé érkeztem. A védelem közepén és baloldalán is tudok játszani, ez az edző döntése lesz majd. Az én dolgom lesz meghálálni a bizalmat. Azt hiszem, hogy a védelmünkben bárki lehet a védelem főnöke. Nagyon jól látom a szerepem, vezér lehetek és megvan a karakterem hozzá.

A 80 milliós díjról: Az FC Bayern nagy erőfeszítéseket tett, hogy megszerezzen. Most be kell bizonyítanom a felelősöknek, hogy jól fektették be azt a 80 milliót.

A mentalitásáról: Egy mentálisan erős játékos vagyok és büszke, hogy ezt a mezt viselhetem – nagy dolog ez számomra. Ami a sérülésemet illeti: Három hónapja operáltak, a szalag jól tartja magát, jól érzem magam. Kis lépésekben dolgozom. Remélem, hogy az orvosi részleg hamarosan zöld utat ad, amellyel végül elstartolhatok a Bundesligában is.
Kovacról és a taktikáról, valamint Griezmannról: Nem beszéltem még az edzővel, ma fogok. Még soha nem játszottam egy ötösfogatban. Alapesetben négyvédős felállás lesz, nem hiszem, hogy az edző sokat változtat a taktikáján. Ami Griezmannt illeti: Ő egy nagyszerű játékos, sok nagycsapat szerezné meg őt szívesen. Nagyszerű lenne őt itt tudni. Ez egy óriási klub, ő pedig egy nagy játékos. De nem tudom, hogy a csapat érdeklődik-e iránta. Itt talán a világ legnagyobb játékosává válhatna.

A meggyőzéséről: Nagy dolog volt számomra, amikor az ügynököm elmondta, hogy a Bayern érdeklődik irántam. Az Atleticonak is köszönettel tartozom, hogy aláírhattam a a Bayernnél. Sok megbeszélésem volt Hasannal és Tolissoval, ő egy nagyon jó barátom. A többi franciával, például Kingsleyvel is beszéltem.

A Bayern imidzséről: Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban is nagy klub lenne a Bayern. Ez a világ egyik legjobb klubja, amely rengeteg trófeát szerzett. Ezt nem sok klub állíthatja magáról. Mindegyik francia, aki itt játszott, címeket nyert, akárcsak Ribéry vagy Lizarazu. Megnyerték a BL-t, a Bundesligát és a Német kupát is, minden évben a címekért harcolnak. Itt olyan, mintha egy családban lennék. Nemrég óta vagyok itt, de már érzem ezt a családias érzést. Az ember gyorsan be tud illeszkedni ide.

Rummenigge sajtótájékoztatójának részleteit itt olvashatjátok el.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top