Interjúk és nyilatkozatok

Thiago: Tárt karokkal fogadunk mindenkit, aki segíteni tud nekünkA Bayern középpályását a BILD-nek adott nagyinterjújában többek között kérdezték az átigazolásokról, a Dortmundról, Lucasról, Dembéléről, a hatos posztról és a BL-esélyekről is.

Milyen volt a nyaralás?

Számomra ez volt az egyik leghosszabb, amely valaha volt. De gyorsan véget ért, ugyanis élveztem a családdal és a barátokkal eltöltött időt.

Neuerrel és feleségével Costa Bravan is együtt időztek.

Szép hely volt, van is ott egy házunk. Manuel és Nina a barátaink, csodálatos emberek.

Várja már az új szezont?

Világos! Amikor az előző szezon véget ért, rögtön azt kívántam, hogy elkezdődjön az új. Remélem, hogy ki tudtuk használni a nyugodt időszakot arra, hogy energiával töltődjünk fel.

Ez egy Robben, Ribéry, Rafinha, Hummels és James nélküli szezon lesz.

Ez egy átmenet, amelyben nagyon fontos játékosok hagyták el a klubot. Mindig jöhet egy nehéz év, ha fontos játékosok távoznak. Ilyen a foci.

A Dortmund vett egy pár új játékost.

A BVB minden évben jól erősít, mindig azon a szinten akarnak lenni, amelyen a Bayern is van. Normális, hogy megpróbálnak nagy vételekről gondoskodni.Thiago a BILD emberének, Philipp Kesslernek adta az interjút.

A Bayern nehezen vesz új szupersztárokat. Hogyan értékeli a jelenlegi csapatot?

Véleményem szerint nagyszerű csapatunk van. De a távozók tekintetében szerintem erősíteni fogunk még, hogy a következő szezonra kitűzött céljainkat elérjük.

A Bayern érdeklődik a Barca-sztár Ousmane Dembele iránt. Jó ötlet?

Dembele egy nagyszerű játékos. De nem én vagyok a sportigazgató, aki eldönti, hogy megszerezzünk-e egy játékost vagy sem. Csak focistaként és egy olyan játékosként nyilatkozom, aki már játszott ellene. Ő egy nagyon jó futballista. Szívesen játszanék az összes nagyszerű játékossal, akik szívesen is jönnének a Bayernbe.

Leroy Sanéval is? A csapattársai pályáznak rá.

Ez rá is érvényes. Szeretettel várjuk a nagyszerű játékosokat, mert egy fantasztikus csoport vagyunk.

A Bayern 80 millióért megvette Lucas Hernandezt. Milyennek titulálja őt?

Ő egy remek játékos, aki a Bayernhez akart jönni. Láttam játszani az Atletico Madridban és a francia válogatottban. Fizikálisan egy gépezet, nagyon erős! Szenvedélyes játékos, aki világbajnokként hatalmas tapasztalattal érkezik hozzánk. Azért van itt, hogy fantasztikus éveket éljen át. Sajnos legutóbb térdsérülése volt.

Beszélt már vele?

Igen. Azt hiszem nagyon boldog lesz a Bayernnél.

2013-ban Ön volt Pep Guardiola abszolút kívánsága, Önt tartották az edző kedvencének. A Bayernes időszakának kezdetén zavarta ez?

Nem. Normális volt, mert Pep alatt játszottam a Barca második és proficsapatában is. Élvezet volt az irányítása alatt játszani a Bayernnél.

Thiago az elmúlt szezonban többet szerepelt a középpálya védekezőbb pozíciójában.Ön egy varázsló, de az elmúlt szezonban védekező feladatai is voltak. Önnek volt a legjobb párharcaránya az összes Bayern-sztár közül.

Mindig megpróbáltam a lehető legjobban kivenni a részem a védekező játékból. Azt hiszem a védekező középpályán ez egészen jól sikerült.

Szívesen játszik a hatoson?

Szívesen játszom mindenhol, amíg játszhatok, de szeretem a középpálya centrumában lévő pozíciókat. Szeretem a csapatot játékba hozni, a játéknak tempót adni vagy lassítani azt. Ezt fontosnak tartom.

Az édesapja, Mazinho is a védekező középpályán játszott.

Ő a példaképem nekem és a testvéremnek is.

Úgy hírlik, Niko Kovac még egy hatost akar szerezni. Elképzelhető?

Niko az, aki a legjobban ismeri a csapatunk szükségleteit. Tehát ha ő úgy gondolja, hogy egy pozíciót le kell fedni, akkor tárt karokkal fogadunk minden olyan játékost, aki segíteni tud nekünk.

Miben kell a Bayernnek fejlődnie, hogy ismét megnyerje a Bajnokok Ligáját?

Annak kell lennie a célunknak, hogy mindenhol javuljunk! Mint ismert, Európában sok nagycsapat van és végül csak egy nyerheti meg a Bajnokok Ligáját.

Amióta Ön itt van, az álma mindig a Bajnokok Ligája megnyerése volt.

A nagy álmom az, amit a múlt héten tettem Barcelonában: Embereknek segíteni az „Alcantara Family Foundation” alapítványunk által. Játékosként a nagy álmom, hogy a Bayernnel mindent megnyerjek és fontos szerepet vegyek ki ebből. Nem egyéni szinten, hanem egy fontos játékosként a csapattársaim számára. Akkor jönni fognak a címek.

Thiago: Tárt karokkal fogadunk mindenkit, aki segíteni tud nekünk
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top