Átigazolási hírek

Hivatalos: Awoudja a Stuttgartban folytatja

Maxime Awoudja, a Bayern profiszerződéssel rendelkező tehetséges belsővédője 2022-ig aláírt a másodosztályig zuhanó Stuttgart együtteséhez – jelentette be a két klub. A 21 éves játékos 2007-ben, 9 évesen csatlakozott a Bayern utánpótlásához és az amatőrök feljutásában is tevékeny részt vállalt. Most Pavardot és Kabakot kell helyettesítenie a védelemben.

Maxime 2018 nyarán kötött 2021-ig szóló profiszerződést a Bayernnel, de bizonyítani már nem tudott a felnőttcsapatban.

Hermann Gerland: „Két Regionalligában eltöltött szezon után Maxime meg akarta tenni a következő lépését a profi labdarúgásban. Nem akartuk ezt a lehetőséget elvenni tőle, évek óta a játékosunk volt. Minden jót kívánunk neki a VFB-nél, nagyon intenzíven fogjuk követni a további fejlődését.”

Awoudja az FCB.de-nek: „A teljes karrieremet az FC Bayern Münchenben töltöttem és hihetetlenül szép és eredményes időszakom volt itt. Ezért szeretnék mindenkinek köszönetet mondani. Itt az ideje, hogy megtegyem a következő lépést. A csapattársaimnak és az egész csapatnak sok sikert kívánok a leendő harmadosztályú szezonhoz.”

Sven Mislintat, a VFB sportigazgatója: „Meg vagyunk győződve Maxime potenciáljáról, gyorsan értékes opcióvá fejlődhet a védelmünkben. Jó fizikuma van, játékerős és ég a vágytól, hogy áttörést érjen el a VFB-nél. Nagyon örülünk, hogy mellettünk döntött.”

Awoudja a VFB.de-nek: „Szeretnék köszönetet mondani a Bayernnek az elmúlt 12 évért, amelyet náluk játszhattam. Nekem most új korszak kezdődik egy tradíciós együttesnél, a VFB Stuttgartnál. Örülök ennek a kihívásnak. Szeretném a lehető leggyorsabban megvetni a lábam itt és segíteni a klubnak abban, hogy elérjük a célokat.”

A VFB Stuttgart edzője az a Tim Walter, aki a Bayern utánpótlásában már dolgozott együtt Awoudjával, tehát jó esélye van a gyakori játéklehetőségre. Minden jót kívánunk neki!

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top