Válogatott

Phonziék már a negyeddöntőben, Haiti lesz az ellenfelük



Kanada bő két nap múlva, június 30-án hajnalban mérkőzik meg Haiti labdarúgó válogatottjával, miután még 24-én hajnalban, Kuba 7-0-ás kiütésével továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba.

Alphonso Davies és csapata az első fordulóban 4-0-ra verte Martinique gárdáját. A mérkőzésen Phonzie asszisztot jegyzett, majd húsz perccel a vége előtt lecserélték. Az ezt követő, Mexikó elleni összecsapást már végigfutballozta a fiatal szélső, azonban az észak-amerikai csapat 3-1-re kikapott a torna egyik fő esélyesétől.

Ezután jött a magabiztos, 7-0-ás siker Kuba ellen. Az Antillák gyöngyszeme ezúttal nem ragyogott, a 23-as keret és a stáb 0:17-es gólkülönbséggel utazhatott haza a csoportkör után. Alphonso ezen a meccsen is egy gólpasszt osztott ki, betalált a rutinos Junior Hoilett is, valamint a mesterhármast jegyzett a fiatal csatár, David, illetve a nem túl ismert Cavallini is. Davies ismételten 70 percet kapott.

A legjobb nyolc között Haiti lesz a kanadai válogatott ellenfele. Davieséknek megvan az esélyük, hogy 12 esztendő után újra elődöntőt játszhassanak az Arany Kupán, hiszen Haiti sem mérkőzött meg jóval acélosabb csapatokkal. Bermudát 2-1-re verték, Nicaraguát 2-0-ra. Igaz, a Costa Rica elleni rangadót egy góllal, 2-1-gyes győzelemmel hozták le.

Aki fennmarad vasárnap hajnalban, egy sikeres továbbjutás vagy egy történelmi tett tanúja lehet, hiszen Haiti eddig még sosem győzte le Kanadát.

Phonziék már a negyeddöntőben, Haiti lesz az ellenfelük
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top