Átigazolási hírek

Hivatalos: Mats Hummels visszatér Dortmundba!A Bayern München internetes közleményben erősítette meg korábbi híreinket, miszerint a 30 éves középhátvédünk, Mats Hummels korábbi együtteséhez, az ősi rivális Borussia Dortmundhoz igazol. A Kicker szerint a Darazsak 38 millió eurót (és pár millió esetleges bónuszt) fizettek ki a focista játékjogáért, míg a BILD arról számolt be, hogy Rummenigge és Watzke a Sylt szigeteken való megegyezése után 31 + 7 millióért vált klubot a német játékos. Hummels állítólag egy három éves szerződést kötött a Bundesliga ezüstérmesével.

A Bayern akadémiáján nevelkedő Hummels karrierje során második alkalommal igazol ahhoz a klubhoz, melyben klasszissá vált. A Dortmund 2008 és 2016 között foglalkoztatta a német belsővédőt, ezalatt pedig 309 meccset húzott le sárga-feketében. 2016 nyarán aztán a Bayern nagyjából 35 millió euróért visszavásárolta Matst, azóta pedig előbb Boatenggel, majd Sülével erős párost alkotva volt a müncheniek meghatározó alakja. Több, mint százszor öltötte magára a bajor mezt, valamint 8 trófeát gyűjtött be a gárdával.

Related image

A hírek szerint a dortmundi szurkolók nem örülnek a bejelentésnek, hiszen a korábbi Dortmund-München transzferek után árulásnak érezték Hummels átigazolását is. Különböző fórumokon (pl.: Reddit, Transfermarkt) is lehet a drukkerek negatív visszhangjáról olvasni. A Dortmund pedig ezzel már negyedik üzletét kötötte ezen a nyáron, mindegyik új játékosát a ligából szerződtette.

Korábban már fény derült arra, hogy Hummels és Niko Kovac kapcsolata nem volt a legrózsásabb. A játékos James Rodriguez mellett a horvát edző egyik legnehezebb esete volt. Német információk szerint Niko nyaralása közben tudta meg, hogy ajánlat érkezett a labdarúgóért, majd később rábólintott a transzferre. Mats a fáma szerint boldog, annak ellenére is, hogy fizetése kevesebb lesz Dortmundban.

Image result for mats hummels tackle

Mats egyik leghíresebb jelenete vörös mezben: a svéd Hrgotát szerelte utolsó emberként visszasprintelve egy Bayern-Frankfurt meccsen. – Forrás: Twitter

A megosztó hír után természetesen nagy kérdés, ki fogja pótolni a játékost. Az biztos, hogy jól szét kell nézni a piacon, hogy ne legyen érzékelhető Mats hiánya.

Einmal Bayern, immer Bayern, danke Mats!

Hivatalos: Mats Hummels visszatér Dortmundba!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top