Átigazolási hírek

Hivatalos: A Freiburg leigazolta Jeongot | A Bayern nem mondott le róla

A Freiburg és a Bayern közleményben erősítették meg azokat a korábbi híreszteléseket, mely szerint a 19 éves dél-koreai szélsőtehetség, Wooyeong Jeong az SC-nél folytatja a pályafutását.

Jeong 2018 januárjában érkezett Dél-Koreából a Bayern U19-es csapatába – az elmúlt idényben pedig már a Bayern II-t segítette a harmadosztályba való feljutáshoz. Jeong 29 meccsen 13 gólt lőtt és hatot készített elő, 2018 novemberében a BL-ben, 2019 márciusában pedig a Bundesligában is debütált.

Jochen Sauer, a Bayern Campus vezetője: Woo azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy a Freiburgnál akarja megtenni karrierje következő lépését. A nálunk töltött 18 hónapja alatt szakmailag és egyénileg is kiemelkedő fejlődésen ment keresztül. Minden jót kívánunk neki, figyelemmel fogjuk kísérni a további fejlődését.
Jochen Saier, a Freiburg vezetője: Wooyeong az egyik legnagyobb dél-koreai tehetség. A játékkedve és a különböző szituációkban és területeken való jó megérzései nagyon figyelemreméltóak az ő korában. Most közösen akarunk dolgozni azon, hogy egy komplett Bundesliga játékos váljon belőle. Ehhez meg fogja kapni az időt nálunk.

Wooyeong Jeong az FCB.de-nek: Nagyszerű időszakom volt az FC Bayernnél és szeretném a Campus minden dolgozójának megköszönni a másfél év során kapott támogatást, illetve azt, hogy egyszerűbbé tették a Németországba való beilleszkedésemet. Most örülök a Freiburgnál és a Bundesligában rám váró kihívásnak.

A Freiburg hivatalos honlapjának: Nagyon örülök az új kihívásnak és köszönöm az FC Bayernnek, hogy lehetővé tették számomra ezt a lépést. Az SC Freiburg egy nagyszerű hely a fiatal tehetségek számára. Szeretnék továbbfejlődni és segíteni abban, hogy sikeres szezont játsszunk.

A klubok nem hozták nyilvánosságra a szerződés feltételeit, de a BILD szerint a Freiburg legfeljebb 4,5 millió euróért szerezte meg Jeongot, a 22 éves Sallai Roland leendő csapattársát. Természetesen a bajorok nem hagyták ennyiben a játékost érintő kérdést, visszavásárlási opció is került a szerződésébe.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top