Átigazolási hírek

Egyre több pénze van a Bayernnek – de mire megy vele az átigazolási piacon?

Mats Hummels távozásával megvan a Bayern sokadik olajra lépője is: Rafinha, Ribéry, Robben, James után egy újabb meghatározó játékos hagyta el a klubot, továbbá lehetséges, hogy a következő szezont Boateng és Sanches sem a münchenieknél kezdi már meg. 

Természetesen komoly aggodalomra adhat okot a távozók és lehetséges távozók listája, miközben eddig csak Lucas Hernandez, Benjamin Pavard és Fiete Arp leigazolása vált tutivá – ráadásul a fiatal német esetében egyelőre még nem is biztos, hogy a felkészülést követően is Münchenben vagy a profik között rúghatja a bőrt. Uli Hoeness egy korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy az előző szezont szinte teljes mértékben kihagyó Corentin Tolissora is új érkezőként tekintenek.

A Bayern megbízhatóbb lapok hírei szerint legalább 200 milliónyi eurót költhet az idei átigazolási időszakban – az nem tisztázott, hogy a szezon során bejelentett játékosok ára (115 millió) is szerepel-e ebben az összegben és egyáltalán melyik forrásból, milyen arányban jön ki ez a keret. Az viszont biztos, hogy a müncheniek kontóján a távozó játékosok után még több pénz áll rendelkezésre. Ribéry, Robben, James, Rafinha és Hummels fizetése körülbelül 60 millió eurónyi megkönnyebbülést jelent Uliék számára – ehhez jön még a Matsért kapott ~35 és a Jeongért kapott ~4 millió euró, amely összesen kb 100 millió euróval dobja meg a költségvetést. Nyugodtan idevehetjük még a sokáig bizonytalan jövőjű Jamesre félretett 42 millió eurót is, amelyet végül (még) nem kellett elköltenie a klubnak. De Boateng (~50?) és Sanches (~30?) távozása esetén is újabb, komoly összegekkel lehet gazdagabb a klub. Ennek egy töredéke természetesen elmegy az új játékok fizetésére, de anyagilag így is remek lábakon áll a Bayern. A legnagyobb kérdés: Mi a terve Niko Kovacnak? Kit lát az első csapatban, hol szeretne erősítést végrehajtani és kik lesznek az újabb áldozatok. Uli Hoeness korábbi nyilatkozataiból csemegézve számíthatunk arra, hogy a távozási hullám után jönnek a komolyabb, minőségi bejelentések. Már csak azért is, mert Rummenigge közelgő visszavonulása után hamarosan ő is befejezheti a szakmát.

Számomra nincs határ. Ha az átigazolások drágábbak lesznek, közösen hozunk döntést. Spóroltunk. Jól fel vagyunk készülve a nyárra.

Nem szeretek 80-100 millióért venni egy játékost. De ha tartani akarod a lépést a Manchester Cityvel, a Liverpoollal vagy a Barcával, akkor néha olyan dolgokat kell tenned, amely nem feltétlenül nyeri el a tetszésedet.

Véleményünk szerint egy olyan időszakhoz érkeztünk el, amelyben a Bayern a keményen megszerzett pénzét a piacba fekteti, hogy ismét egy új, fiatal csapatot tudjon kivezényelni a pályára.

Azon vagyunk, hogy megfiatalítsuk a csapatunkat. Ez a valaha volt legnagyobb beruházási program az FC Bayernnél.

Akárhogy is nézzük, a Bayernnek mindenképp klasszisjátékosokra lesz szüksége, ugyanis meghatározó emberek, személyiségek mondtak búcsút. Elsődleges célpont természetesen az a Leroy Sané, aki egyelőre még agyal azon, hogy a Cityben, azaz a Premier League-ben folytassa pályafutását, avagy a bundesligás Bayernben kezdje meg karrierje következő fejezetét. Egyelőre még húzza-halasztja az ügyet, de a számtalan nyílt csábítás és a nyílt vezetői kommentek után Hoenesszéknek illene mindent egy lapra feltéve meggyőzniük őt és a Manchester Cityt a váltásról – a pénz adott rá. Egyértelmű, hogy a 23 éves német villámléptű labdazsonglőr lenne a legoptimálisabb megoldás a klub számára – más kérdés, mi lehet az az anyagi és erkölcsi határ, amelynél már ők sem küzdenek tovább és alternatíva után néznek – reméljük erre nem derül fény.

A nyíltan kritizált és az elnök által távozási tanáccsal ellátott, motiválatlanná vált Jerome Boateng is a fiatalítás egyik áldozata lehet – ha Hummels után ő is megy, a Bayernnek szüksége lesz egy újabb védőjátékosra, ugyanis Alaba, Lucas, Süle, Pavard és Kimmich mennyiségileg egy elég szűkös felsorolásnak tűnik. Ha az egyikük (ha az egyikük..) kiesik, gyakorlatilag két poszton is hiány alakulhat ki. Ezért a rengeteg pénzzel gazdálkodó Bayernnek szüksége lenne még egy védőre: Ozan Kabak és újonnan ismét Mathijs De Ligt a legfelkapottabb név most a sajtóban – a török állítólag a Milannál is szóba került, Gianluca Di Marzio képet is posztolt az ügynökéről olaszban, míg a hollandot állítólag a családja unszolja, hogy ne írjon alá a PSG-hez; a Barcával kapcsolatos jövője is egyre kevésbé hangsúlyos. Mivel Uli nem csak egy játékos árát, hanem annak személyiségét is mértékadónak tartja, így a két játékos közül bármelyik esélyes lehet egy Bayernbe való átigazolásra. (Képzeljetek csak el egy De Ligt – Kimmich párost, a régi idők küzdős Bayernjét idézhetnék fel a szintén harcos Lucas Hernandezzel a védelemben. Németben csak úgy hívják az ilyen játékosokat, hogy „Mentalitätsmonster”.)

Szintén hitelesebbnek számító hírek (Sport Bild, Kicker, Marca, AS) szerint a Bayern szeretné leigazolni a Pep és a City felé tendáló Rodrigot az Atleticoból. A 22 éves védekező középpályásért állítólag 70 millió eurót sem sajnálja kiadni a vezetőség. Ez a szándék Renato Sanches jövőjét befolyásolhatja, aki nem akar kölcsönbe menni, ha távozik, akkor végleg megy. Nagy kérdés, van-e alternatívája a spanyol Rodrinak, ha tényleg a Manchesterben köt ki, vagy pedig a rá szánt (?) összeget a védelembe, Kabak helyett inkább a drágább De Ligtbe fektetjük. Csapaton belül mindenesetre ott van arra a posztra az Uli által kedvelt, már említett Sanches, az új érkezőként titulált Tolisso, a még mindig klasszisteljesítményre képes Javi, vagy a pálya bármely szegletén bevethető Kimmich is.

A szélső, a belsővédő és a védekező középpályás poszt mellett akár az ék poszton is erősíthet a Bayern. Lewa várja az azonnali segítséget nyújtani képes cserecsatárt, szerinte azon a poszton történni fog még valami. Legutóbb Krusét boronálták össze a csapattal, ha jön támadó, akkor hasonló kaliberű játékos érkezhet. Vagy esetleg a széleken is bevethető Werner érkezhet, vagy Arp és az elől is bevethető Gnabry kap lehetőséget? Egyáltalán milyen játékrendszerben tervezünk? Mindez egyedül az edzőn, Niko Kovacon múlik! A vele kapcsolatos bizonytalanságok is biztosan befolyásolják a Bayern idei transzferszezonját.Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top