Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Elégedett vagyok a szezonommal | Brutálisan örülnénk Sanénak



A Schalkétól ingyen érkező Leon Goretzka volt az elmúlt szezon negyedik legeredményesebb játékosa a Bayernben – Müllerrel együtt 9 gólt lőtt, náluk csak Lewa (40), Gnabry (13) és Coman (10) volt eredményesebb. A 24 éves középpályás BILD-nek adott interjúját olvashatjátok.

Egy hete az észtek elleni 8-0-ával nyújtottak lenyűgöző teljesítményt a válogatottban. Egyre közelebb kerül az új, dinamikus játékstílushoz?

Nem kérdés, ez az én focim. Most még több gyorsaság és variabilitás van bennünk. A hollandok elleni meccsen Serge Gnabryval és Leroy Sanéval a legelső fronton játszottam. Örömet okoz számomra, ez egy olyan játék, amely a szurkolók számára is nagyon látványos lehet.

A jelszó: Sané. Nagy téma most a Bayernbe való lehetséges átigazolása. Dicsőítette már neki München városát?

Leroy tudja, hogy München egy nagyon szép város, szükségtelen erről sokat beszélni. Tudja, hogy nálam mindig jelentkezhet, ha tanácsra van szüksége, vagy ha a véleményemet akarja hallani.

Mi volt az első gondolata, amikor a Bayern megerősítette az érdeklődését iránta? Egy PL-topsztár átigazolása szinte elképzelhetetlen volt.

Azt hiszem, hogy az FC Bayern is képes tartani a lépést, ez még mindig a világ egyik legjobb és legnagyobb klubja. Ezt Leroy is tudja. Az elmúlt években nagyon jól érezte magát Angliában. Most amellett kell döntenie, ami a megfelelő lépést jelenti neki. Az biztos, hogy mindannyian brutálisan örülnénk, ha jönne. Ördögi lennék, ha nyomás alá helyezném őt vagy befolyásolnám a véleményét. Tavaly hasonló szituációban voltam, magamtól kellett döntést hoznom. Akkor is azon a véleményen voltam, hogy az ember ezt egyedül tudja a legjobban megtenni.



Goretzka a Schalkéban is csapattársa volt Leroynak.

Megfelelő döntés volt a Schalkéból a Bayernbe igazolni?

Mindenképp aranyat érő döntés volt! Habár nem volt egyszerű…

Miért?

Ha ingyen igazolsz a Bayernhez, eleinte biztosan nehezebb a dolgod, mintha kétszámjegyű eurómillióért jöttél volna. Más a nyílt nyomás rajtad. Ennek fényébem szuper volt az első szezonom, nagyon sok meccsen játszottam és tulajdonképpen a törzsjátékosok közé számolhatom magam. Sok gólt szereztem és sokhoz járultam hozzá, illetve Münchenbe és a klubba is remekül illeszkedtem be. Elégedett vagyok. Az egyetlen mankóm az volt, hogy kihagytam a kupadöntőt és a Liverpool elleni két meccsen sem voltam a legjobb állapotban. Ezek azok a meccsek, amelyeken ott akarsz lenni a pályán. Ez a célom, hogy jövőre az ilyen meccseken a lehető legfittebb legyek.

A Dortmund az új szezonra a bajnokságot tűzte ki célként. Képesek megszerezni a serleget?

Abszolút jónak tartom azt, amit csinálnak. Az embernek magas célokat kell kitűznie. Olyan keretük van, amely képes lehet erre. Az, hogy a Dortmund átigazolási politikája az elmúlt években ilyen jó volt, az rajtuk múlik. Ez látszik a vett és az eladott játékosaikon. Ez most keményen hangozhat, de a Schalkénál is példáként vehetnék.

Goretzka: Elégedett vagyok a szezonommal | Brutálisan örülnénk Sanénak
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top